Resa i OS-historiens fotspår

Äntligen!
Även om OS-silvret bara var en retlig touch på sista hindret från att bli guld för Sara Algotsson Ostholt så var det ändå en svensk OS-medalj i London. Den första.
Vi såg den på The Raven Hotel i lilla Much Wenlock väster om Birmingham – samma ställe som Baron Coubertin 1890 åt middag efter att ha blivit inbjuden av läkaren William Penny Brooks till stadens egna OSl.
För det var här som de moderna olympiska grundades 1850 – inte i Aten. Och det var här, i den lilla staden med sina korsvirkeshus, som Coubertin inspirerades till att göra OS till en angelägenhet över hela världen.
Det är den fantastiska, men lite bortglömda, historien jag tänker berätta i torsdagens tidning efter att vi hade gått Olympian trail, i Brooks och Coubertins fotspår och även besökt Linden Fields, platsen där de första moderna olympiska spelen hölls 1850.
Men nu, efter att krönikan är skickad, blir det mat och sömn på Gaskell Arms – en pub och hotell med anor från 1700-talet, där Brooks en gång på 1800-talet höll sina möten och startade den olympiska rörelsen. Lokalt i Much Wenlock.
Så om ni undrar varifrån OS-maskoten Wenlock fått sitt namn så vet ni nu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *