På mammas gata

I går bubblade hela Halmstad av musik och kultur i Kulturnatten. Själv missade jag den dock eftersom jag var i Göteborg, men har varit på många dessförinnan och vet vilken fest det är på stan bland unga och gamla.
I dag en ovanligt lugn söndag, lördagarna håller mer och mer på att ta över, så enda jobbet utanför redaktionen var rullskidor mellan Simlångsdalen och Hyltebruk i det årliga Hallands Rullski, där Tobias Westman vann för tredje gången.
Och snacka om att veta sin spurtkapacitet – det var Petter Northug-klass över kommentaren när lagerkransen var bärgad, vilket ni kan läsa om i morgondagens tidning.
För då kör det igång.
Först tvärs över landet till Kalmar för att se HBK:s Kalle Johnsson försöka ta sitt Sverige till U21-play off. Men då krävs seger mot Ukraina som blågult senast förlorade mot med – 0–6!
Dagen därpå väntar Sveriges första VM-kvalmatch, mot Kazakstan. Ett Kazakstan som bara var minuter från en jätteskräll och seger mot Irland i fredags. Men ett 1–1-mål i den 89:e minuten och ett segermål på övertid räddade irländarna.
Så därmed borde svenskarna vara förvarnade: Underskatta inte Kazakstan!
Men räkna med ett helt annat publikstöd än senast i Helsingborg.
Zlatan hemma på mammas gata – det vill ingen Malmöbo missa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *