Ingen rolig premiär

Mycket var sig likt.
Tyvärr.
Drott fortsatte på fjolårets usla hemmatrend genom att förlora premiären mot Lugi med 25–31 efter mängder av tekniska fel och missade avslut.
Och publiken svek igen – usla 1 295 på en premiär med ”nya” Drott.
Att Jesper Linnell trots en lysande inledning spelade sparsamt hade sin förklaring i att han hade varit sjuk tidigare i veckan.
Men att Daniel Lindgren inte fick spela på nio meter trots att alla, förutom Philip Stenmalm, misslyckades där var obegripligt.
Ungefär lika obegripligt som det nya introt.
Sådana ska vara till för att höja stämningen och få med publiken.
Som på OS i London där volymen, om möjligt, var ännu högre än i Halmstad arena, men introt och musiken lyfte hela arrangemanget.
Här fick det rakt motsatt effekt, där eventuella applåder effektivt dränktes i ljudmassan, man knappt hörde något av namnen i lagpresentationen och när sedan jublet skulle bryta ut var det – största möjliga tyssssstnad!
Mycket på grund av det märkliga valet av låt, destruktivt technodunk utan tillstymmelse till melodi och så långt i från rock’n roll man bara kan komma.
Så gör om, gör rätt, Drott! Helst redan till nästa hemmamatch mot Malmö.
En tröst i bedrövelsen borde ändå ha varit att kommunen och MWM i förtid har sagt upp avtalet om serveringen i arenan.
För jag förutsätter att klubbarna nu själva får tillbaka möjligheten till servering i samband med matcherna och därmed chansen till många välkomna och för verksamheten oerhört viktiga kronor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *