Sella sluter cirkeln

Året var 1997.
HBK hade släppt bomben och sålt Robban Andersson mitt under säsongen till värsta guldkonkurrenten IFK Göteborg för åtta miljoner kronor.
– Det är ju en jävla massa pengar, som HBK-basen Stig Nilsson uttryckte det.
Och det var det ju – ännu mer på den tiden.
Men seriefinalen mellan lagen fick Robban inte spela – det ingick i avtalet. I stället satt han på Örjans valls läktare och fick se sin ersättare göra hat trick när HBK krossade Blåvitt med 6–0.
Namnet var: Stefan Selakovic.
Och jag lovar: Då var Stig belåten.
Fyra år senare vann ”Sella” den allsvenska skytteligan efter att tidigare ha tagit två SM-guld med HBK (1997 och 2000) och såldes efter säsongen till holländska Heerenveen. Men dessförinnan hade han förnyat kontraktet med klubben vilket inbringade 15 välkomna miljoner till HBK:s då välfyllda kassakista.
Nu är han tillbaka. Drygt elva år senare. När Blåvitt ratade honom och han hade tackat nej till budet från amerikanska MLS-ligan insåg han att det nog skulle fungera ganska bra att pendla från Onsala. Och med sina 295 allsvenska matcher är han bara två efter Mr Allsvenskan själv, Elfsborgs Anders Svensson och jag behöver väl knappast poängtera betydelsen att få in en sådan spelare i laget som skriker efter allsvensk erfarenhet.
Dessutom är han ju användbar både som höger yttermittfältare och forward, vilket lär lätta bördan något på HBK-tränaren Jens Gustafssons axlar.
Samtidigt vet jag att HBK inte har velat/kunnat gå vidare innan Selakovic-affären var i hamn. Nu är den det. Och nu förväntar jag med någon form av lösning på tomrummet efter Ryan Miller. Internt eller externt – det återstår att se (vad kassakistan tillåter).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *