Lördagkväll i Lessebo

Datorn var full-laddad och nedpackad. Mobilen likaså liksom alla sladdar, stolen och all utrustning som krävs för en direktrapportering utomhus i minusgrader på en konstgräsplan utan sittplatser på motsatt kust.
Därför var det inte förrän efter HBK:s 0-3-förlust mot Kalmar när intervjuer var gjorda och webbtext var lämnad som jag upptäckte vad jag hade glömt.
Plånboken!
Har man då dessutom tänkt att äta och tanka är det inget som jag rekommenderar.
För där stod jag med några selmor som skulle räcka till en korv med bröd och bensin i tanken som skulle räcka till Lessebo.
Utan kort och utan leg.
Vad göra när jag inte ens kunde bevisa att jag var jag? Jo, in på närmaste bensinstation i samma kedja som HP har företagskort på en mack inne i Halmstad. Vädjande blick, förklaring till kassörskan, förslag om att ringa den aktuella macken och tänka sig – allt löste sig när hon gjorde det, fick numret på kortet och kunde ta betalt på så sätt.
För jag lovar – en lördag kväll i Lessebo lockade inte alls utan hade varit ungefär lika rolig som HBK:s sista halvtimme när orken tröt och Kalmars 3–0 kunde ha blivit ännu mer när laget hamnade i knät på Stojan Lukic.
Då var det tunga ben och tunga huvuden.
– Jag har aldrig tränat så här hårt i hela mitt liv, intygade Richard Magyar.
Ändå hade han visat vilken tillgång han blir i år och när även Fredrik Liverstam kommer in i tempot har de alla förutsättningar för att bli ett nytt klassiskt HBK-mittbackspar.
Jag hann till och med hem till Melodifestivalen vilket i morgondagens tidning förutom HBK-text innebär krönikor både om Melodifestivalen och – HBK:s högerbacksproblem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *