Viktig förstärkning fem i tolv

Först 1–1 mot Malmö FF på Swedbank stadion i den allsvenska comebacken.
Sedan lånet av Andreas Landgren från norska Fredrikstad i transferfönstrets elfte timme.
Det har varit bra dagar för HBK.
För poängen var precis vad laget behövde, men kanske ännu viktigare – beskedet att HBK kan stå upp även mot de bästa lagen genom hårt arbete, disciplin, konsekvens och klok taktik.
– Men det var oerhört viktigt att vi lyckades hålla i bollen bättre efter paus för det är ett måste för oss mittbackar så att vi hinner få lite andrum, förklarade mittbacksklippan Richard Magyar.
Och Landgren, vars pappa lirade i HBK i slutet av 80-talet och har en studio uppkallad efter sig(!), var precis den defensiva mittfältare som laget behövde, där han även är användbar som ytterback.
HBK:s förstaval var annars Helgi Danielsson, men där fick man, har jag förstått, nej från AIK så att det inte ens kom till några inledande diskussioner.
Andreas Landgren, som var landslagsmässig när han lämnade HIF 2009, blir spännande att följa när han nu spetsar till konkurrensen rejält på mittfältet.
För även om han gör sitt första träningspass med laget först i morgon skulle det inte förvåna om han finns med i startelvan mot Elfsborg på söndag.
Jag menar, då behövs all defensiv kraft med den särskilda nyckeln att stoppa Anders Svensson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *