Uruselt, HBK!

Vad hände, HBK?
Vad hände med aggressiviteten, ödmjukheten, viljan och löpvilligheten från matcherna mot Malmö FF och Elfsborg?
7–20 i avslut varav 3–10 på mål och 1–10 i hörnor.
Mot Gefle!
Det var inte ens nära.
I stället var Gefle efter paus betydligt närmare 3–0 än HBK en 2–1-reducering.
Då kändes det bara kraftlöst och uppgivet efter bedrövligt och naivt försvarsspel. För vad gör Richard Magyar, först på bollen, vid Johan Oremos 0–1? Och vad gör Jesper Westerberg, först på bollen, vid 0–2?
Att sedan just Andreas Ekberg är domaren bara står och tittar på när David Fällman knäcker näsan på Gudjon Baldvinsson är för mig dessvärre inte det minsta förvånande. Däremot att karl’n fortfarande får döma på den här nivån för det var han som var fjärdedomare i HBK:s bortamatch mot Malmö FF 2011 och framför allt – den som dömde Joe Sises obegripliga utvisning mot Gais i matchen efter.
Maken till arrogans får man sedan leta efter när jag efter att ha väntat i en timme för att få hans version möttes av ”Jag säger inget – det får ni ta med Bosse Karlsson”. Med poliseskort när de enda som i övrigt var kvar var tre kvinnliga matansvariga i HBK…!
Utan Baldvinsson tycktes hela HBK rasa ihop som ett korthus, men det var naturligtvis inte på Ekberg som laget förlorade utan – på egen bristrande ödmjukhet och arbetsvilja.
Så det blir, denna lediga dag framför tv:n, bakläxa i det mesta för HBK inför nästa match, redan på onsdag mot Åtvidaberg.
Då spelas även SM-final 4 i volleyboll, där Hylte/Halmstad i dag kopplade greppet om SM-guldet efter 3–1 mot Falkenberg i Halmstad arena. Och återigen visade sig tredje set vara nyckeln till segern.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *