Maktskiftet och Åshöjden-sagan

Tyskland–Spanien 8–1. Snacka om käftsmäll!
Först Bayern Münchens 4–0-uppvisning mot ett paralyserat FC Barcelona. Och i dag Borussia Dortmunds överkörning av Real Madrid efter paus och sammanlagt 4–1.
På två dagar har vi fått se när den tyska maskinen fullständigt har pulvriserat den spanska modellen.
Bara tillfälligt eller för ett bra tag framåt, det återstår att se.
Men något annat än en heltysk Champions League-final på Wembley i maj vore nu plötsligt en jätteskräll.
Här fick man av Bayern och Borussia se skolexempel på hur effektivt press-spel och att överbelasta en kant och släppa den andra kan vara med rätt aggressivitet. Då blir lagen heller inte sårbara eftersom motståndarna sällan eller aldrig tillåts få över bollen på den andra kanten.
Så se och lär, HBK efter den usla starten! Och övriga svenska lag eftersom jag tror att den tyska modellen bättre passar det svenska kynnet. För med löpvilja, aggressivitet, organisation och blixtsnabba omställningar kommer man långt.
Det har Jupp Heynckes och Jürgen Klopp nu bevisat.
Och att anfall är bästa försvar till och med mot lag som Messis Barca och Ronaldos Real Madrid.
Så med facit i handen kan sedan Arsenals 2–0-seger på Allianz Arena visa sig vara en liten bragd även om det sammanlagt blev respass på färre gjorda bortamål.
Till slut denna afton vid redigeringsskärmen några ord om lilla Rimbo som är klart för elitserien och nästa år möter Drott. Lite drygt 4 000 invånare i samhället och en klubb byggd kring pappa, mamma och sönerna Tollbring som på åtta år har avancerat fem divisioner!
Vilken fantastisk Åshöjden-saga!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *