Moralisk härdmälta, HBK!

Vad hände egentligen?
I 60 minuter var det här HBK:s match förutom en viktig detalj – målskyttet, vilket är anledningen till att Mjällby har toppkänning och HBK ligger jumbo efter femettan rakt upp i ansiktet på Strandvallen.
För gör man inte mer än ett mål på alla de öppna chanser som laget hade – ja, då hamnar man i brygga i stället för i förarsätet.
Speciellt efter den mentala härdsmältan efter Christian Järdlers utvisning och de individuella misstagen.
0–1 får Richard Magyar ta på sig när han helt missbedömer inlägget. 1–2 bör Stojan Lukic och Fredrik Liverstam fundera över när Lukic står som fastvuxen på mållinjen när den diagonala nickpassningen kommer och han sedan får se Liverstam förlora den avgörande luftduellen. Samma duo får också rejäl bakläxa för 1–3. Bollen ska bort, Liverstam! Men vad hade Lukic så långt ut att göra? 1–4 var allmänt taffligt försvarsspel och 1–5 – tja, allt gick Mjällbys väg, men återigen var HBK-målvakten på onödig utflykt.
Sedan begriper då inte jag Jens Gustafssons byte när han tar ut en riktigt irriterad och besviken Gudjon Baldvinsson och tar in Viktor Ljung, en forward mot en back, i underläge 1–2! Visst var HBK en man mindre och visst skulle luckan efter Järdler tätas. Men då skulle en mittfältare ha fått gå ut, alternativt en back för att visa att nu går vi för kvittering och seger, gubbar!
Det var också efter det som HBK fullständigt rasade ihop, vilket är oförlåtligt.
Och kanske borde Jens där rannsaka sig själv vilka signaler han egentligen gav med det bytet.
Inför VM-uppehållet har HBK vunnit en ynka match av 11 och nu vill jag se förändringar i laget inför jumbomötet med BP den 19 juni!
Det här duger inte längre om inte det ska bli returbiljett tillbaka till Superettan, där många av de mer erfarna spelarna, däribland Stefan Selakovic, Kristoffer Fagercrantz och Christian Järdler, borde se sig i spegeln och rannsaka sig själva.
Men de som börjar jämföra med skräcksäsongen 2011 är ändå lite tidigt ute. Efter 19 omgångar hade HBK då sju poäng och var rejält avhakat. Nu är det trots allt ”efter elva bara” tre poäng upp till elfte plats, även om det avståndet med tanke på HBK:s sista halvtimme känns oändligt stort…
Till slut en parentes: Sweden Rock sponsrar Mjällby medan Gyllene Tider stöttar HBK. I dag körde rocken över popen, men så lär det inte bli i sommar. Och på tal om det: Missa inte HP:s Gyllene Tider-sajt som vi startade upp i dag där det finns allt att läsa, gammalt som nytt, hallandsposten.se/kulturnoje/gyllenetider är adressen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *