En förebild som lagkapten…?!?

Visst, Sverige vann mot Färöarna och tog tre nödvändiga poäng i VM-kvalet.
Och visst – Zlatan den store gjorde båda målen.
Så långt allt väl om man tycker att 2–0 är okej mot en nation rankad 162:a i världen och vars invånare i hela landet skulle få plats på Friends arena.
Men.
Färöarna borde självklart fått straff när Ola Toivonen greppade tag i tröjan på en motståndare vid 1–0.
Och Zlatan skulle naturligtvis haft gult kort när han först manglade en motståndare och sedan kastade bollen i ansiktet på målvakten Gunnar Nielsen.
Då hade han varit avstängd i den kanske helt avgörande matchen borta mot Irland i september för två korkade och helt omotiverade tilltag.
Som lagkapten.
Och därför ställer jag mig återigen frågan om Zlatan den Store verkligen är rätt man att bära bindeln för det svenska landslaget. För någon förebild är han inte!
Samtidigt på datorn, hur galen är man?, såg jag Falkenbergs FF tappa 1–0 till 1–2 mot Gif Sundsvall efter en helt feldömd straff som innebär att det som kunde ha varit ett sexpoängsförsprång ner till det allsvenska kvalstrecket nu plötsligt förvandlades till en plats under samma streck.
Det är små marginaler. Precis som på golfrundan tidigare på dagen på Holm som följdes av ett samtal om Gyllene Tiders smygpremiär på Leifs Lounge den 26 juni.
Jag trodde att jag ringde Per Gessle mitt i bandets repetitioner.
Men det var under sonen Gabriels skolavslutning och allt kring Gyllene Tiders planerade tjuvstart kan ni läsa om i tidningen och på vår speciella Gyllene Tider-sajt.
Senare kom också ett sms från tränaren Niklas Söderström om att Alexander Edström från Olofström och tidigare Troja/Ljungby är klar för Hammers.
Hammers ser riktigt spännande ut inför den kommande säsongen.
Och ni som undrar: Jodå, det här var en av mina lediga dagar…

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *