En historisk dag…

IMG_1905För 77 år sedan bildades först HK Drott och ett halvår senare Handbollspojkarna.
I dag presenterade klubbarna sin plan att nu bli en förutsatt att respektive årsmöte ger sitt bifall den 2 juli.
– Vi tar det bästa av två världar, vår framgångsrika elitverksamhet och HBP:s fantastiska ungdomsverksamhet och hoppas att 1 + 1 blir 3, sa Drotts ordförande Sten Liljedahl.
Det är naturligtvis helt rätt väg att gå med tanke på Drotts förmåga att förädla talanger och göra dem till svenska mästare, samtidigt som den egna ungdomsverksamheten har fått stå i skuggan för HBP:s dit många före detta Drottare har sökt sig för att bli ledare.
– Och det är just ledarna som avgör vilken sport ungdomar väljer och hur länge de blir kvar för just nu tappar vi många mellan 13–15 år, förklarade klubbchefen Uffe Månsson.
Ändå var det HBP som tog initiativet till sammanslagningen som ni kan läsa mer om på webben och i tidningen.
Men jag kunde förstås inte låta bli att fråga om man som ny klubb skulle lägga ner damverksamheten med tanke på presentationen – Hanbollen i Halmstad…
– Nej, nej, nej! Tvärtom. Nu får vi möjlighet att ta nästa steg även på damsidan, påpekade de berörda med ett generat leende.
Och så får ju Drott nu faktiskt del av den sponsring som Gyllene Tider gett HBP:s flickor 98…
Något som Uffe Månsson påpekade när han träffade Micke Syd på HP tidigare på dagen i samband med att Micke skulle få instruktioner inför den kommande turnébloggen i HP.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *