Chockbeskedet

Först var det folkfest och eufori sedan hemmanationen Brasilien efter 2–1 mot Colombia säkrat en plats i VM-semifinalen mot Tyskland efter en första halvlek, full av kraft, spel och energi, som för första gången fick mig att tro att laget faktiskt kan gå hela vägen.
Men det var innan lagkaptenen Thiago Silva drog på sig ett oerhört onödigt gult kort och nu är avstängd.
Och framför allt – innan chockbeskedet att den stora stjärnan, Neymar är borta från resten av VM efter att i slutminuterna ha fått ett knä i ryggslutet av Juan Zuniga och enligt rapporterna ådragit sig en skada på en ryggkota.
Förödande naturligtvis för ett lag vars enda matchvinnare så här långt har varit – mittbackarna och Neymar.
Och nu känns det plötsligt som om Tyskland i stället seglar upp som finalfavorit efter att ha ”grisat” sig till 1–0 mot Frankrike i en av turneringens minst underhållande matcher där Mats Hummels återkomst i mittförsvaret innebar att det var stängt bakåt igen. Tvärstängt.
Annars har det här varit målvakternas VM så här långt – något jag tar upp i Wicken VM-vecka-krönikan i tidningen och här på webben.
Missa heller inte fiskereportaget om de isländska kompisarna och konkurrenterna Gudjon Baldvinsson och Halldor Björnsson inför årets match så här långt i Halland, det första allsvenska derbyt någonsin mellan Falkenbergs FF och HBK i morgon.
Det är inte enbart prestige som står på spel på Idrottsplatsen som lär bli fullsatt – det är också blytunga poäng där FFF inte har gått mållöst hemma på drygt 40 matcher och HBK ännu inte tagit en enda poäng borta. Men heller inte förlorat ett Hallandsderby i allsvenskan sedan 40-talet.
När jag körde hem från Lenke efter att ha sett Brasilien–Colombia låg Najaden fortfarande kvar vid kajen efter att det tydligen blivit problem med bärgningen.
Det känns nästan overkligt att den snart är borta. En stadssymbol som finns på alla vykort och bilder vid infarterna. För inbilla mig inte att de pengar som sparas i stället kommer att hamna i vård, skola och omsorg.
Halmstad – årets sommarstad. Jo, tjena, där man säljer en stadssymbol till Norge för kaffepengar och vissa vill flytta Salt när i stället fler krogar borde tillåtas att uppföras i anslutning till vattnet i denna – sägs det åtminstone, kuststad.
Så vad ska säljas härnäst? Europa till Bryssel och tjuren till Lantmännen? Eller Norre port till Danmark?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *