Sjukt, sjukare, Brasilien…

1–7!!! Brasilien ett – Tyskland sju! I en VM-semifinal på hemmaplan. Efter att inte ha förlorat en hemmamatch på tolv år och inte en tävlingsmatch hemma i Brasilien på 39 år!
Snacka om käftsmäll. Förnedring. Utspelning. Till slut räcker inte orden till.
Men det var en match som sände chockvågor genom hela nationen som i morgon kommer att vakna upp med världens baksmälla.
Själv såg jag denna overkliga match ihop med några kompisar som bott i Brasilien.
De var besvikna vid 0–1, irriterade vid 0–2, uppgivna vid 0–3, chockade vid 0–4 och förnedrade vid 0–5.
Redan vid 0–3 undrade jag varför Scolari inte gjorde ett dubbelbyte för att ge signaler om att det inte var okej, att laget hade en stolthet att spela för.
Men i stället gick Felipao och satte sig på bänken och orkade inte ens gnälla på fjärdedomaren längre som han gjort under hela VM.
Därför fortsatte kollapsen, sönderfallet. 0–4, 0–5, 0–6, 0–7 och nära 0–8 innan Oscar tryckte in 1–7.
Folk på läktarna grät. Spelarna grät efteråt eftersom de visste att de för alltid kommer att förknippas med det här. Att då håna Fred med en massa okvädesord var väl ändå att skjuta över målet? Anfallaren Fred. Det var ju liksom inte där som det brast och klappade ihop.
Men de här spillrorna ska nu försöka samla ihop sig till en bronsmatch och rädda någon form av heder på lördag. Går det? När alla ville spela final.
Det gör däremot Tyskland som imponerade enormt. Men också bjöds på ytor, stora som hela Copacabana, som laget inte fått tidigare i turneringen.
Det lär det inte bli mot Holland eller Argentina. Även om Jogi Löws gäng nu är storfavoriter.
Tidigare fick jag se John McEnroe kliva in på Båstads centrecourt för första gången för att där vinna Legend Double ihop med Mats Wilander.
Då hade han på presskonferensen före matchen visat att tjurigheten och det hetsiga humöret finns kvar. För när han fick en fråga om domaren Leif-Åke Nilsson – som dömde skandalmatchen i Stockholm Open 1984 – avbröt han presskonferensen och reste sig och gick.
– Jag tänker inte förstöra nattsömnen med att kommentera det, sa han.
Själv satt jag där på läktaren i Kungliga hallen för 30 år sedan och fick se ett av idrottsvärldens mest klassiska utbrott i matchen mot Anders Järryd när han skällde ut domare Nilsson med orden ”Answer my question, jerk!” och sedan rensade bordet på dricka och muggar.
Det var sjukt.
Det var Brasilien–Tyskland 1–7 också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *