Mot OS och British Open

James Keene och Simon Kroon. Det skulle förstås vässa HBK:s offensiva kraft väsentligt inför den tuffa hösten och inte minst – öka konkurrensen.
För med transferfönstret öppet gäller det att vara med i racet när bottenkonkurrenterna förstärker. Inte minst HIF tokvärvar hur det nu går till med tanke på att spelarrättigheterna påstods vara sålda för att rädda ekonomin tidigare och man således inte borde få in särskilt mycket för försäljningarna av Khalili x 2 och Loret Sadiku.
Men HIF är knappast ändå någon av räddningsplankorna för HBK. Det är däremot Gefle som nu väntar i ett oerhört viktigt dubbelmöte.
Fyra poäng och HBK är förbi i tabellen, men Gefle har inlett starkt efter VM-uppehållet med seger mot Häcken och 1–1 borta mot just HIF så det lär bli tufft på Strömvallen.
Den matchen får jag dock försöka följa på nätet för just nu sitter jag på bussen i arla morgonstund på väg till Kastrup.
Semestern har börjat. Eller tja – ett och annat gästspel med HBK och Wicken vecka blir det framöver och här på bloggen blir det ingen vila.
Men nu väntar OS på Judas Priest-gitarristen KK Downings OS-bana utanför Wenlock. En favorit i repris som avslutar de olympiska spelen 2014 där det under två veckor med deltagare från hela världen har tävlats i allt från friidrott, fäktning, hästhoppning och cricket till simning, bowls och – långpromenad.
Det var här som det moderna OS vagga en gång stod när Dr William Penny Brooks på lokal nivå startade tävlingarna 1850 för att 1890 bjuda in en viss Baron Pierre de Coubertin som senare spred OS över världen.
I fjol anmälde vi oss och tävlade som Sverige – det första icke-brittiska laget inom golfen någonsin visade det sig där vi möttes av en enorm gästfrihet och fick ta emot OS-guldmedaljerna av de riktiga segrarna.
– Vi har redan en uppsättning hemma, förklarade de.
I år är vi inbjudna och får förutom lag från England, Skottland, Wales och Irland möta ett från Belgien.
Laget är till 3/4 detsamma som senast, jag, NT-Masse och NT-Burken medan Anders Roos ersätter Lenke.
Och uppvärmningen inför tävlingarna på måndag är inte fy skam: British Opens slutrunda på Royal Liverpoool på söndag.
Man kan ju bara drömma om att det skulle vara svenskt i täten då. Men risken är väl större att vi får se Henrik Stenson knäcka klubbor än sänka sista putten för seger…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *