Hur tänkte HBK där…?

Hemma igen efter Englandstrippen.
Det hann både bli sista rundan i British Open, en upplevelse bland 100 000 andra, shopping på Emirate Stadium, en öl på en av Arsenal-pubarna, Gunners var dock stängd, och däremellan – OS-golfen i Much Wenlock.
I fjol hade segrande lag 112 poäng – i år hade vi 114, men det blev ändå en plats utanför pallen på Judas Priest-gitarristen KK Downings fantastiska Astbury Park-bana. Men femteplats på OS – självklart var vi nöjda med det. Speciellt som Burken, i England kallad Pingu, Masse, jag och Anders sköt 39, 36, 31 och 26 poäng.
Ingen Wicken vecka-krönika i morgon – däremot blir det gästspel på semestern i morgon på ödesmatchen mellan HBK och Gefle.
I halvtid har laget spelmässigt varit bättre än i fjol, men resultat- och poängmässigt – två poäng sämre.
Och det är INTE ens nära godkänt när många trodde att HBK skulle ta ett kliv uppåt/framåt.
Något måste naturligtvis hända och något annat än tre poäng i morgon duger inte för att gapet uppåt inte ska bli för stort.
Jag vet att man jobbar stenhårt på förstärkningar och lån och då var det förstås tungt att se Simon Kroon starta de två senaste matcherna för MFF och göra det bra – något som kan få honom att omvärdera beslutet att bli utlånad.
Lika surt var det nog att se Ricardo Santos göra hat trick för nu lär Åtvid knappast vara intresserat av en försäljning. Eller Patrik Ingelsten – som HBK aldrig var intresserad av – men som gjorde mål direkt för FFF.
Dessutom valde Gunnar Heidar Thorvaldsson BK Häcken (han var dock aldrig aktuell – för dyr) och Djurgårdens Yussif Chibsah en klubb i Turkiet – den defensive mittfältaren som hade kunnat hamna i HBK inför säsongen om inte en girig agent hade lagt sig i förhandlingarna.
Så en förstärkning av James Keenes dignitet känns med andra ord viktigare än någonsin oavsett om HBK tappar spelare eller inte i det öppna transferfönstret.
Eller som tränaren Jens Gustafsson sa:
– Det räcker inte att bibehålla styrkan i laget – det MÅSTE förstärkas.
Efter att (alltför länge) ha hållit fast vid sin startelva tvingas han till ändringar mot Gefle med blytunga avstängningar av Richard Magyar och Gudjon Baldvinsson.
Och då gäller det för Marcus Antonsson och Viktor Ljung att ta chansen. Och för Joseph Baffo att visa att han ska spela mittback.
Sedan blir jag inte klok på den flyttade matchtiden. Klockan 18 en lördag kväll! Mot Gefle? I konkurrens med både Morfars folkfest på Lilla torg och Heartbeat på Bastionen.
Hallå! Klockan 18 en lördagskväll mot IFK Göteborg eller AIK eller HIF eller MFF hade varit illa nog. Men Gefle! Hur tänkte HBK där? Risken är uppenbar för den sämsta publiksiffran på år och dar. I säsongens hittills viktigaste match.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *