Åge & Mourinho i samma komedi!

Var Sverige egentligen står utan Zlatan och efter de två minst sagt ojämna prestationerna i EM-kvalet mot Ryssland och Liechtenstein vet nog inte ens Erik Hamrén.
Det som står klart är att blågult kan klara sig till EM 2016 i Frankrike – men inte på egen styrka utan på grund av att de andra lagen i gruppen också är ganska mediokra. Samtidigt är både Montenegro och Moldavien hot för att Sverige inte ens kan känna sig säkert på en tredjeplats i gruppen.
För egen det blev det mellan matcherna en tripp till Ystad, där Drotts unga lagbygge, vägde alldeles för lätt och det blev sen hemresa i natten när alla hotell var fullbokade. I Ystad. En fredag.
Här hemma lockade Hammers drygt 3 200 personer till Grindslanten-matchen mot Olofström. Om det var ett tecken på Halmstadsyndromet Gratis är gott eller ett dolt hockeyintresse återstår att se.
Men de här dagarnas märkligaste idrottsupplevelse var en norsk komedi som jag ramlade in på en natt på en av tv-kanalerna, ”Flacka långa bollar”.
Inte nog med att den handlar om ett gäng norska mekaniker/polare som åker till VM i Tyskland 2006 för att där se Norge vinna VM-finalen i Berlin mot värdnationen…!
Dessutom är det MFF:s guldtränare Åge Hareide som i egenskap förbundskapten ber det suspekta gänget om hjälp i paus! Och som avslutning – José Mourinho, jodå, den riktige!, som ringer och vill värva en av killarnas son från Fredrikstad och när han inte får det undrar:
– Men ni kanske behöver en ny tränare…?
Surkarten Mourinho – en komiker. Vem hade trott det???

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *