King eller Andersson – det är frågan

Ingen Johan Oremo till HBK. Det sprack när familjen ville vara kvar i Gävle, har jag förstått.
I stället kom i dag de inte helt oväntade signalerna att Kiddi Steindorsson nu också är på väg bort.
Men kanske inte till Michael Görlitz gamla klubb FSV Frankfurt som alla trodde först utan, enligt vad jag hört, USA och den amerikanska ligan!
Stämmer det så är det money talks och äventyret som har prio 1 – knappast utvecklingen som spelare.
Men med snart fem spelare borta, behöver HBK en positiv nyhet och det snart. Speciellt som klubbchefen Fidde Andersson har utlovat stort intresse bland många spelare genom Janne Jönssons tillträde som tränare.
Janne ska för övrigt de här dagarna själv träffa Richard Magyar, Marcus Antonsson och King Osei Gyan – ytterligare tre spelare med utgående kontrakt.
Och just i fallet King ligger bollen även hos HBK.
Johan Andersson har, enligt KvP, pratat med klubben.
Men.
I min värld måste HBK då välja – King eller Andersson eftersom de har samma roller och klubben nog lär behöva lägga pengar på fler offensiva spelare.
Och även om Johan är beredd att mer än halvera sin lön från Lilleström, vilket är en förutsättning, känns det som att han har peakat och att King har större utvecklingspotential. Om inte Janne kan få fart på en av sina favoritspelare igen, förstås.
Därför känns tvillingarna Wede också allt viktigare i lagbygget, men frågan är om det är möjligt. För konkurrensen är stenhård från en rad andra allsvenska klubbar – inte enbart från deras senaste klubb FFF utan även från deras tidigare tränare, Henke Larsson som lär vilja ha dem till HIF.
Frågan är: Hur stort steg är Wede-bröderna själva beredda att ta?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *