Money talks – igen

Gudjon Baldvinsson, Mikael Boman, Johan Blomberg, Oliver Silverholt, Kiddi Steindorsson (snart…), Marcus Antonsson…
Spelarna flyr HBK och alla ställer sig frågan: Vad händer egentligen i klubben?
Det som hette satsning när tränaren Jens Gustafsson byttes ut mot Janne Jönsson liknar hittills en välkänd Agatha Christie-roman.
Och uppenbarligen är det money talks över allt annat när HBK varken kan eller vill gå med i löneracen.
– Det känns extra surt när spelare från våra egna led, spelare som vi har fostrat, lämnar för andra allsvenska klubbar utan att vi får ett rött öre, medgav klubbchefen Fidde Andersson när jag pratade med honom.
Även om det har funnits intresse kring Antonsson kom övergången till Kalmar som en blixt från klar himmel, där HBK, vad jag förstått, hade räknat med en påskrift om en förlängning i dagarna när plötsligt en höjning av budet kom.
– Och vi hade inte en chans i världen att gå med på det lönekravet, förklarade Fidde.
Själv undrar jag också hur Silverholt och Antonsson, två av de spelarna som ville ha mer speltid, egentligen resonerar.
I HBK skulle Marcus kommande säsong ha blivit en förste- eller andraforward, men i konkurrens med Pär Eriksson, David Elm och Papa Alioune Diouf riskerar han nu att bli tredje -eller fjärde alternativ i Kalmar.
Fast – money talks.
Och Oliver. Centralt mittfält i Hammarby kan han nog glömma med Johan Persson, Philip Haglund, Jan-Gunnar Solli, Erik Israelsson och Kennedy Bakircioglü på samma positioner. Återstår gör vänsterbacken, men att peta Stefan Batan lär bli lika ”lätt” som att konkurrera ut Viktor Ljung.
Fast – money talks.
Så nu väntar vi spänt på den kommande veckan. För nu måste det hända något på plussidan.
Annars var det på ett sätt en historisk dag på jobbet, där jag redigerade – den sista med de gamla pressläggningstiderna.
Det blir tidigare i fortsättningen. Och tuffare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *