HBK:s nya guldklimp

– Att skriva kontrakt var ett sätt att ge tillbaka till HBK som alltid har ställt upp.
Sa Sead Haksabanovics pappa, Senad till mig när treårskontraktet var undertecknat och Sead med sina 15 år blir den yngste någonsin i HBK:s A-trupp.
Med samma inställning hos fler, eftersom det inte är krav på kontrakt förrän efter 17, skulle HBK aldrig haft några ekonomiska problem.
För med provspel i Chelsea, Manchester City, Liverpool och akademier från ytterligare storklubbar i Spanien, Italien och Holland på kö kan Sead på sikt bli en guldklimp för HBK som den kanske största talangen sedan Fredrik Ljungberg.
Visserligen gav Valmir Berisha ett antal miljoner i utbildningsbidrag när HBK efter mycket om och men fick pengarna från AS Roma.
Men med kontrakt kan det vid en övergång bli tal om helt andra summor.
Jag gillar också den lågmälde men oerhört målmedvetne Seads målsättning redan inför kommande säsong:
– Att ta en plats i HBK:s startelva.
Ingen falsk blygsamhet där inte för Sead som fortfarande har en termin kvar i nian och sedan ska gå gymnasiet.
Och när jag berättade det för tränaren Janne Jönsson skrattade han:
– Ärligt talat skulle jag inte bli förvånad om han lyckas för det är en exceptionell talang med redan ett välutvecklat spelsinne.
I så fall skulle han också bli HBK:s i särklass yngste allsvenske spelare genom tiderna. Rekordet så här långt har Mats Lundgren när han 1987 17 år och 87 dagar gammal kom in i matchen mot Uefa-cupmästarna IFK Göteborg och kvitterade till 1–1.
Totalt har HBK genom åren släppt fram i nio 17-åringar. Sead kan bli den första 16-åringen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *