Magyars fortsatta resa

Och så var de nio som lämnar HBK. Kristoffer Thydell och Johan Mauritzon som inte får förnyat kontrakt och – Richard Magyar, lagkaptenen, som till Janne Jönssons stora besvikelse aldrig dök upp på HBK:s första träning i först dimman och sedan solen på ett snöigt Skedalahed.
– Jag hade hoppats just för att det är han, ledaren och lagkaptenen i laget, medgav Janne.
Därför ringde jag upp Richard senare för att höra om han hade bestämt sig. Det var då som han berättade det:
– HBK har tydligen dragit tillbaka sitt kontraktsförslag så i nuläget är det inte längre något alternativ, förklarade han.
Det bekräftade sedan också klubbchefen Fidde Andersson:
– Vi har väntat på besked i ett halvår och kunde inte vänta längre så nu räknar vi inte längre med honom.
I stället kan HIF vara ett alternativ som vi skrev om redan i mitten av december där HP samtidigt avslöjade att HIF hade blandat sig i Wede-jakten, även om jag tror att ett utlandsäventyr, kanske i ett mer udda land, mer skulle ligga för Richard.
– Inom en vecka vill jag helst ha allting klart, förklarade han.
Då hade den intensiva dagen i HBK:s tecken börjat många timmar tidigare på Skedalaheds idrottspark och liverapportering från årets första träning, där datorns batteri bara höll i 70 minuter i kylan så att jag och Calle fick sköta resten av rapporteringen via mobilen.
Sammanlagt 15 utespelare, två målvakter och en Baffo som bara kunde vara med på uppvärmningen. Med King Gyan kvar i Ghana fick HBK i stället plocka in U19-talangen Emil Håkansson för att kunna spela nio mot nio.
Något som visar hur långt ifrån färdig HBK-truppen är i nuläget.
– Jag vill ha in fyra eller helst fem etablerade spelare och merparten inom två veckor, förklarade Janne Jönsson efter sitt livs första pass som HBK-tränare.
Hur det ska gå till tar jag upp i krönikan och hur nyförvärven skötte sig kan ni läsa i Calles text liksom se vad Janne sa – allt på hallandsposten.se eller i pappret.
Senare på kvällen fick kollega Jörgen se Hammers skjuta 67 skott(!) och – ändå lyckas förlora mot jumbon Olofström med 4–7 sedan försvars- och målvaktsspelet hade havererat.
Så glöm allsvenskt play off. Nu gäller det att undvika kvalserien neråt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *