Nya turer i Adiyiah-såp(p)an

– Den värsta soppan jag varit med om.
Det sa klubbchefen Fidde Andersson om ghananen Dominic Adiyiah.
Då hade han tre dagar efter att han rest tillbaka till London hört av sig själv till HBK när förhandlingarna hade kraschat, där HBK ena stunden varit nära en överenskommelse för att nästa vara ljusår i från.
Men i dag var den 25-årige VM-spelaren tillbaka i HBK:s träning på Skedalaheds idrottspark.
– Jag tror ingenting längre, men försiktig optimist är jag med tanke på att Dominic själv hört av sig och att han kanske har insett fördelarna med oss gentemot en annars osäker tillvaro, förklarade Fidde.
Jag tror att med trygghet i tillvaron, familjen på plats och rätt uppbackning i HBK kan Adiyiah ha en enorm uppsida för man tappar inte allt som AC Milan en gång värvade honom för. Det gäller bara att ta tillbaka det.
Oklarheter finns även kring den 20-årige ivorianen Souleymane Coulibalys klubbtillhörighet. När HP avslöjade det i förra veckan var det ena stunden Tottenham och andra Bari som han enligt vissa hemsidor hade gått till i somras för att därifrån lånas ut till Serie C-laget Pistoiese.
Frågan var om det var som lån även till Bari.
Och därför fick det bli ett extra telefonsamtal till klubbchefen innan artikeln publicerades.
– Vi skickade i alla fall inbjudan till Tottenham och det var därifrån vi fick klartecken, klargjorde Fidde.
Spurs alltså.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *