Det kommer att göra ont…!

Mohammed Ali Khan – ledargestalt och lagkapten i det BK Häcken som för några år sedan blev tvåa i allsvenskan. Det var det närmaste som Fredrik ”Fidde” Andersson hittills har kommit den där numera uttjatade ”oh-shit”-värvningen.
För det här var en riktigt vass värvning – en karaktärspelare och ledare som HBK kanske har saknat och som vässar konkurrensen på mittbackssidan eftersom Ali Khan är väl så bra som Richard Magyar. Om inte bättre.
– Jo, det var en värvning som vi knappt trodde var möjlig, men som blev det, medgav Fidde – själv upptagen av klubbchefsutbildning i Sigtuna.
Och föreställ er klippan Fredrik Liverstam ihop med Ali Khan – av sina lagkompisar och motståndare i Göteborg framröstad som allsvenskans tuffaste spelare – som mittbackar och det kommer att göra ont att kliva in centralt mot HBK den här säsongen. Riktigt ont.
Om inte Janne Jönsson låter Ali Khan ta ett kliv upp som defensiv mittfältare och låter Joseph Baffo ta plats i backlinjen.
Oavsett vilket har han skapat flera intressanta alternativ och defensiven börjar nu se riktigt stabil ut eftersom Getingens avslöjande att Viktor Ljung skulle slutförhandla med AIK inte alls stämde.
Eller som Fidde uttryckte det:
– Alla spelare är till salu. Men då är också förutsättningen att övergångssumman är tillräckligt hög och att tajmingen är den rätta. Inget av detta stämde i Viktors fall så därför stannade AIK:s förfrågan vid just en förfrågan.
Det gjorde det däremot att Kwame Karikari kan vara av intresse för HBK.
– Spelartypen är helt rätt, men om det sedan blir just han återstår att se, sa Janne Jönsson om AIK:s ghanan.
Just AIK blir också HBK:s premiärmotståndare på Friends arena, preliminärt den 6 april medan sedan IFK Norrköping och Helsingborg väntar hemma.
Anmärkningsvärt är sommarmatcherna i år är – Sundsvall, Kalmar, Gefle, Åtvidaberg och Örebro.
Riktiga publikmagneter. Not!
Att jämföra med Falkenbergs FF:s Elfsborg, IFK Göteborg, Helsingborg, Hammarby och Norrköping.
Så vad hände där?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *