Turerna kring Rusike

Har egentligen semester – därav de mindre frekventa blogginslagen på sistone.
Men några ska det förstås bli.
Det hetaste snacket på sistone var förstås klassvärvningen av Kaizer Chiefs Matthew Rusike.
Hyllad och rekommenderad av Stuart Baxter, men när portugisiska CD Nacional Madeira på sin hemsida skrev att den speedige anfallaren hade skrivit på för två år stannade HBK:s långskott vid just – ett långskott.
Tills han dök upp i veckan för att hälsa på kompisen James Keene.
Det blev både övertalning, hemlig träning med HBK när Örjans vall var avstängt för Roxette och besök på Swedish Open i Båstad och vad som avgjorde vet jag inte – men sedan skrev zimbabwiern på för 1,5 år.
Det känns som en klassvärvning och det som i viss statistik var en landskamp för Zimbabwe var, enligt han själv, drygt 25. Och han om någon borde väl veta…
Att Joseph Baffo skulle säljas var inte en fråga om utan när – i synnerhet som en spricka var på gång mellan han och tränaren Janne Jönsson har jag förstått med tanke på Baffos ovilja att efter U21-EM ställa upp för HBK.
Premier League-klubben Norwich, Hellas Verona i serie A (det måste väl ha varit en förväxling med Filip Helander typ svensk mittback från U21-europamästarna?) och någon grekisk toppklubb ryktades det om, där AIK:s bud ska ha varit ett skambud krig halvmiljonen.
Men rykten är som bekant en sak för till slut bidde det – Eintracht Braunschweig. I Bundesliga 2.
Och när tyskarna hade höjt sitt bud till anständig nivå, bortåt två miljoner varav Värnamo och HIF väl ska ha sin del i utbildningsbidraget, var till slut alla parter nöjda och glada.
Men mer lär nog hända innan fönstret stänger. Fast då måste någon/några spelare ut för skapa löneutrymme för fler spelare in.
Mer fotboll. Holland, Frankrike, Bulgarien, Vitryssland och Luxemburg blir alltså motståndarna i VM-kvalet inför Ryssland 2018. Ett utmärkt tillfälle att bygga om inför en framtid som inte lär innehålla Zlatan. I stället ett lag byggt kring U21-EM-gänget och då med en annan förbundskapten än Erik Hamrén.
Lördagen inleddes på den internationella gatuteaterfestivalen, fortsatte med Laila Adele och Thomas Di Leva i traditionell hemmasydd (röd) kaftan (var tog kostymen och den nya looken i Lotta på Liseberg vägen?) på Morfars folkfest innan lördag hade blivit söndag som avslutades på James Rockbar och Iron Maiden-legendaren Paul Di’Anno inför – ungefär 90 besökare.
Nästan tragiskt att se av en trash metal-legendar sittande i en fåtölj på grund av sina enorma problem att gå som var sångare i Maiden de tre första åren och då spelade inför bortåt 1 000 gånger så många besökare.
Men de som var där fick i alla fall se ett högst kompetent band som både bjöd på Maiden-klassiker och covers av Ramones, Sex Pistols och – Judas Priest.
Och i morgon väntar nästa måste-match för HBK, Gefle hemma. I synnerhet som Falkenberg skrällde mot serieledande IFK Göteborg där Tibor Joza var en gigant som vikarierande mittback.
Det fick mig att tänka på när den dåvarande AIK-tränaren Rikard Norling frågade mig efter en träningsmatch på Alevallen mot HBK för ett antal år sedan vem den där lille ettrige mittbacken var.
– Han påminner ju om Cannavaro, sa Norling.
Sedan har karriären väl inte varit direkt spikrak för Tibbe Joza som mot Blåvitt dock var tillbaka till rollen som en svensk Cannavaro, rörlig, ettrig och i vägen för allt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *