Dubbelt cupdrama

– Festen är över – tillbaka till vardagen.
Det var så han uttryckte det, Halmia nye målvakt Marcus Sahlman efter att laget trots en heroisk insats mot allsvenska Kalmar åkt ur cupen efter straffar.
För precis som mot Malmö FF i fjol spelade Peter Lindaus gäng precis lika respektlöst och konsekvent och jag unnade verkligen segern.
Synd bara att ynka 308 personer orkade att leta sig till Örjan denna ljuva sommarkväll. Men vi som var där fick se Halmia skaka om allsvenska Kalmar rejält och trots kramp på nästan halva laget via 1–1 vid full tid och förlängning ta matchen till straffar.
Där Liridon Selmani naturligtvis inte, vid 3–4, skulle ha försökt chippa in sin straff utan i stället bara tryckt in bollen.
Men det är lätt att säga när krampen gjorde benen blytunga och tröttheten även mentalt kändes efter 120 minuters kamp.
– Synd att vi inte kunde gå hela vägen när vi var så nära. Det hade varit kul, konstaterade ISH-tränaren Peter Lindau.
Att detta lag riskerar att åka ur division 1 är en gåta sett till matchen, men det som Halmia ska ta med sig till nästa seriematch, Öster borta på måndag, är just spelet i kombination med kampviljan. Och en storspelande Sahlman som blir en enorm tillgång. Det ska få Halmia att lyfta.
Eller som Peter sa:
– Division 1 är inte så dåligt det heller…
Då hade jag denna lediga kväll efter matchen fått rusa ner och ta några citat från Marcus och Peter när Anders satt på läktaren och skrev mot deadlinen.
Match plus förlängning plus straffar. Mycket tuffare blir det inte. För spelare och – journalister.
Samtidigt var Benjamin var nere i Trelleborg och HBK:s cupmatch mot TFF – ett cupdrama som jag samtidigt följde via liverapporteringen.
HBK vände 0–1 till 2–1 på Vångavallen mot Söderettans suveräna ledarlag och även om det ”bara” var mot ett lag från samma serie som Halmia två divisioner lägre så kan den få större psykologisk betydelse är många tror.
Dels att vinna en tävlingsmatch borta, dels göra mål igen efter åtta mållösa timmar, dels att det var anfallarna Matthew Rusike och Shkodran Maholli som nätade – det var tre bortraderade nollor att ta med sig inför ödesmatchen mot Örebro på söndag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *