Ljusning i sikte…?

Sist eller näst sist i fotbollsallsvenskan, söderettan, elitserien i handboll och hockeyettan.
Mörkret vilar över Halmstadidrotten.
Men kanske var det vändningen vi såg med pingisen där Karlsson & Karlsson, Kristian och Mattias i ryska Jekaterinburg ordnade EM-brons i dubbel, även om det blev respass i semifinalen, och klubbkompisen Pär Gerell minst har säkrat ett brons i singel – semifinal mot portugisen Monteiro i morgon. Samme PG som hade matchboll mot sig i första omgången mot den totalt okände, 453:e rankade holländaren Tromer!
Så visst kan man ta sig upp ur källaren.
Det borde HBK ta lärdom av när laget i morgon ska göra det som snudd på ingen tror på, ta poäng och helst vinna borta mot ett guldjagande och på Gamla Ullevi urstarkt Blåvitt. Och det dessutom utan två av sina bästa och viktigaste spelare, Fredrik Liverstam och Matthew Rusike.
Så överraska oss alla, HBK, så att avståndet krymper ytterligare efter att Falkenberg förlorat mot hysteriskt formstarka Örebro (sjätte raka!) med 1–2 där David Svensson dock bara var en räddning på mållinjen från kvittering i slutminuten.
För jag tar gärna den utlovade promenaden till Falkenberg om kontraktet mot alla odds skulle räddas. Dessutom har jag fått utlovat sällskap av en rad andra, så det kan ju i så fall bli rena Forrest Gump-marschen…!
Sist men inte minst ett stort grattis till Laholm som efter stor dramatik tog steget upp i tvåan igen efter seger borta mot Ljungby med 3–1 med en man utvisad, samtidigt som Stafsinge gav hjälp genom att besegra Assyriska. Mer om det kan ni läsa på webben i Anders reportage.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *