Guidetti och Swaziland…

Det började brandlarm, dramatik och en utrymd Centralstation i Göteborg i väntan på tåget till Stockholm. Väl på det lååånga, dubbla 2000-tåget blev det ny väntan eftersom förbjudna individer jagades av polisen på spårområdet kring Partille.
Men till slut kom vi iväg och det hann bli en pasta med italiensk öl ihop med NT-Masse på Stockholms central innan det bar av till Friends arena vars omgivning tre år efter invigningen fortfarande är en enda stor, stökig byggarbetsplats.
Matchen då? Tja, den var rolig i ungefär 47 minuter. Då lyrade Erkan Zengin elegant in 2–0 mot Moldavien och Sverige slutade att spela, något som fick stora delar av publiken som betalt hutlösa pengar, att till slut börja bua.
Jag kan tycka att man kan bjuda på mer än så mot ett gäng som 132:a i världen är snäppet högre rankat än Swaziland och 50 platser sämre än Antigua.
Men John Guidetti med sin energi och vilja var härlig att se liksom Oscar Lewicki som båda visade att U21-spelarna duger bra, de också.
Bättre än de flesta andra, faktiskt.
Roligaste frågan efteråt på presskonferensen kom från en moldavisk journalist som undrade om Sverige någonsin skulle kunna nå 1994 års nivå igen.
– En svår fråga, svarade Hamrén, för vi har många lovande talanger.
Frågar ni mig så blir svaret: Inte med Hamrén som förbundskapten i alla fall. För hur kan man undgå att ge Kristoffer Nordfeldt eller Robin Olsen chansen som målvakt när Andreas Isaksson nu inte hade ett enda skott att motta? Och att Guidetti och Lewicki fick chansen från start berodde på skador och andra orsaker.
Men jag ser gärna båda från start i det kommande play off-spelet och då ihop med bland annat Ludwig Augustinsson.
Det lottas på söndag och i morgon vet vi vilka de sista motståndarna kan bli. Norge eller Kroatien. Holland eller Turkiet. Bosnien Hercegovina, Israel eller Cypern. Får jag välja säger jag i så fall Slovenien eller Cypern. Men inte Danmark eller Norge.
I morgon väntar tidig uppstigning och en heldag på TT:s sportchefsträff med möten och diskussioner med andra kollegor. Alltid lika givande i denna ständigt föränderliga mediavärld.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *