Mycket större än man tror

150 miljoner tittare från 120 länder.
Jag undrar om Halmstadborna förstår vilket jättearrangemang som World Cup i pingis verkligen är när det inleds på fredag i Halmstad arena.
– Näst efter VM är det här den största tävlingen där det är oerhört svårt att kvala in, förklarade Matt Pound i organisationen innan gruppspelet lottades.
Halmstad BTK:s hemmahopp Kristian Karlsson drog sig själv till grupp A med Ning Gao, Singapore och William Henzell, Australien.
– Det när jag nöjd med. Jag hade hoppats på Gao eller Gionis bland de högst seedade i kvalet, medgav Kristian.
Hans före detta klubbkompis, Omar Assar, hamnade i en betydligt tuffare grupp med portugisen Apolonia och brassen Tsuboi.
Medan JEM-mästaren Anton Källberg måste ha någon av Robert Gardos eller indiern Achanta bakom sig för att få spela vidare på lördag.
– Jag har aldrig mött någon av dem, men tränat en del med Achanta i Düsseldorf, förklarade Anton.
En sak är säker – en pingisfest vid de två borden blir det garanterat. Där de åtta bäst seedade med världsettan Ma Long i spetsen kliver in i turneringen på lördag.
Tidigare på dagen hade jag ägnat mig åt intervju på golfbanan med Jörgen Persson som i morgon blir den andre efter Drott-legendaren Bengt ”Böna” Hansson att ta plats på Wall of Fame i Halmstad arena.
Det var en boll med, förutom Ulf ”Tickan” Carlsson, kinesiskt sällskap.
– Det är allt fler kinesiska pingisspelare som börjar spela golf. Bland annat Ma Long, berättade Huang Dawei som under många år lirade i HBTK men sedan 2010 bor i Peking där han arbetar för Stiga.
Jörgen erkände bland annat att han så sent som för ett år sedan funderade på ett åttonde OS och berättade även om tankarna kring att bli svensk landslagstränare och – ett stort mjölkprojekt där han ska få kineserna att dricka svensk mjölk under namnet ”Milk for Champs”. Men allt det kan ni läsa om på webben och i pappret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *