Dödshotad för ett självmål?!

Var börjar man en svart fotbollsdag som denna?
HBK ur Allsvenskan och får nu börja om 2016 mot lag som Dalkurd, Athletic, Värnamo och Ängelholm.
Inte mycket glamour där inte.
Men någonstans känns det som om det detta år var skrivet i stjärnorna att HBK skulle åka ut, något som ni närmare kan läsa om på http://hallandsposten.se/sport/hbk/1.4390633-kronika-superettan-som-skrivet-i-stjarnorna.
Från premiären på Friends arena när Henok Goitom tilläts spela handboll när AIK avgjorde, alla de missade straffarna, de tappade poängen på tilläggstid och måltorkan till de uteblivna förstärkningarna, de tunga skadorna, oförmågan att vinna och det osannolika självmålet av Mohammed Ali Khan i matchminut 94 mot AIK där HBK hade varit det bättre laget har det mesta gått emot. Ja, egentligen innan dess eftersom miljonskulden på fem miljoner bakband hela klubben när de 35 tappade målen skulle ersättas.
– Vi har gjort 18 mål på 28 matcher – då hamnar man där. Det är bara att se sanningen i vitögat, konstaterade Janne Jönsson efter ännu en blytung förlust.
Då levde fortfarande det lilla hoppet om kval.
Men några timmar senare var det också borta sedan Falkenbergs FF kört över ett förvånansvärt uppgivet Åtvidaberg.
Själv kan jag tycka att HBK:s 4–5–1-uppställning borde ha testats tidigare och, när det gäller AIK-matchen, att en helt bortkommen Matthew Rusike och James Keene skulle ha bytt plats efter paus.
– Matthew såg verkligen fram emot att spela som högermittfältare, men visst – särskilt väl slog det inte ut, medgav Janne.
Jag ställer mig också högst frågande till om Glenn Nyberg verkligen ska döma allsvensk fotboll i fortsättningen. Insatsen på Örjans vall var bland de ynkligaste och fegaste jag sett när han lät AIK:s lagkapten Nils-Eric Johansson undkomma ett rött kort. Han borde ha fått det för stämplingen på Eric Smith redan efter en kvart, vilket naturligtvis hade påverkat matchbilden. Men efter gult då tycktes han sedan vara immun mot kort med tanke på att han vid tre tillfällen efter det borde ha fått gult. Och följdaktligen rött.
Så kan man stänga av spelare borde man väl kunna stänga av domare?
Men allt detta hamnade ändå i skuggan när det efter HP:s pressläggning framkom att Ali Khan och hans familj efter självmålet blivit dödshotad!
”Ni som hotar, polisbil väntar utanför och bevakar mina barn. Hota mina barn till livet är så omänskligt och lågt!” twittrade han och fick stöd från alla håll.
Vad är det för ryggradslösa individer och sjuka hjärnor som sysslar med detta?
Dödshotad för ett självmål i fotboll?!
Jag mår illa på riktigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *