Inga bra resultat, Janne…!

IMG_3870Dagen inleddes i Norrköping och inomhushallen vid Nya Parken där IFK i går spelade sig till chansen att vinna SM-guld på lördag.
Det blev mycket snack med den före detta HBK-trion succétränaren Janne Andersson, lagkaptenen Andreas Johansson och skyttekungen Emir Kujovic om både IFK Norrköping, gulddrömmar och – HBK som ni kan läsa om i HP senare i veckan.
Men när jag frågade Janne var han tänkte se AIK–IFK Göteborg kom svaret lika snabbt som Norrköpings passningsspel på ett tillslag:
– Den ska inte jag se! Jag ska se Drott–Ricoh. Den är mycket viktigare eftersom jag ändå inte kan påverka resultatet i AIK–Göteborg, förklarade Drott-supportern Janne.
Ett fullbokat IFK-tåg är bokat till Malmö på lördag och drygt 3 000 supportrar lär dra söderut. NT-Masse och hans gäng åker med full styrka och har en del att styra upp de närmaste dagarna berättade han för mig under lunchen på Nya Parken – en anläggning som Ante G också hade unnat sitt gamla HBK.
För Blåvitt må ursäkta – men det är det andra IFK-laget som nu lär ha Fotbollssveriges stöd. Dels som ”underdog”, dels för att ”Peking” spelar seriens roligaste fotboll.
– Det är bara glädje och ingen ångest för oss. Medan det nog är tvärtom för de andra, log Emir Kujovic.
Det kan tala för IFK Norrköping som trots allt har avgörandet i egna händer och är seriens bästa bortalag.
Men jag tror ändå ingen var nöjd när IFK Göteborg vände 0–1 till 2–1 mot AIK på Friends arena, samtidigt som en annan ex-HBK-are, Marcus Antonsson säkrade kontraktet för Kalmar mot Gefle.
För nu krävs det troligtvis att IFK Norrköping måste bortabesegra MFF eftersom Blåvitt har ett nöjt Kalmar kvar hemma på Gamla Ullevi.
Oavgjort där och oavgjort hade räckt för Jannes gäng på lördag.
Inte lär han heller ha blivit gladare av att ha valt datorn och Drott–Ricoh. Pinsamma 6–15 mot nästjumbon var visserligen ett tag så nära som 17–18, men till slut 22–29 och Drotts sjunde raka förlust.
Till slut några ord om Curva Nordahl som förstås var tom dagen efter festen (se bilden). 695 kronor för ett årskort – kurvan har vuxit till en hel kortsida av unga och gamla som kanske inte ens hade gått på matcherna annars. Ett genialiskt grepp att ta efter, HBK!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *