Skambud på Liverstam?

Det blev alltså Andreas Jankevics som nu ska axla ikonen Torbjörn Arvidssons roll som assisterande tränare i HBK.
För många ett okänt namn, men i fotbollskretsar en välkänd profil – dels som värvningsansvarig och scoutingchef i nyblivna allsvenska J-Södra, dels som sportchef och senast tränare i BK Astrio.
För det är så han har dubbeljobbat det senaste året, den 36-årige stockholmaren och det dessutom med bostad i – Falkenberg där han har renoverat huset beläget mitt emellan den nya och gamla idrottsplatsen.
– Det var Janne (Jönsson) som tog kontakt med mig och ju mer jag lyssnade – desto mer intresserad blev jag för det känns väldigt spännande att vara med på resan tillbaka mot den högsta serien med en så anrik klubb som HBK, förklarade Andreas för mig tidigare i dag.
Janne själv var också mycket nöjd över Jankevics.
– Kontinuiteten är viktig i klubben, men det behövs nytt blod och annat tänk också. Och här får vi någon som med stor kunskap och erfarenhet kommer utifrån som en frisk fläkt, samtidigt som han är starkt förankrad med den lokala fotbollen i Halmstad och kan den också, påpekade HBK-tränaren.
Annars börjar silly season efter en ganska lugn start att nu komma igång.
Inga konkreta bud har ännu dykt upp på någon av HBK:s spelare.
– Jag måste erkänna att jag är förvånad. Fast det kommer väl så småningom, medgav klubbchefen Fidde Andersson.
För det skambud på några hundratusen som HBK ska ha fått för ett tag sedan av Örebro SK för lagkaptenen Fredrik Liverstam räknades tydligen inte.
Men enligt KvP ska ”Liver” ha träffat ÖSK, vilket i så fall borde innebära att närkingarna lär få höja budet rejält om det inte ska bli någon annan klubb.
Med en stärkt ekonomi är HBK heller inte lika pressat som tidigare och kan inte utnyttjas som jag har förstått att AS Roma gjorde i fallet Berisha när budet från början sänktes med bortåt en miljon med vetskapen att HBK inte hade råd att avvakta en Uefa-utredning och vänta på pengarna.
Viktor Ljung tycks också vara på väg att lämna, vilket jag skrev i onsdags, där ersättaren i så fall lär bli IFK Norrköpings talangfulle Adnan Kojic.
– Vi kan inte vänta längre eftersom vi i snart ett år har velat förlänga, förklarade Fidde.
Helt avskriven är dock inte Ljung, men han lär då inte erbjudas samma kontrakt som tidigare om hans andra flyttplaner skulle spricka. Och med tanke på Viktors skadehistorik på senare år kan det vara ett högt spel…
I dessa Silly Season-tider har plötsligt också IFK Göteborgs Victor Edvardsen dykt upp igen på vissa webbsidor. Men tillåt mig tvivla med tanke på att han efter internmatchen inte fick fortsatt förtroende mot Öster och heller inte, till skillnad från Adnan Kojic, Sebastian Crona och Mattias Håkansson tränade med laget även veckan efter.
Så prio 1, 2 eller 3 är han i alla fall inte när HBK letar vassare offensiva förstärkningar än så. Och dit hör heller inte Gif Sundsvalls Simon Helg, har jag förstått.
Till slut något helt annat. Kajskjulet fyllde fem år i helgen (grattis!) och firade med Sky High i fredags och Imperial State Electric och Daredevil Empire i lördags. Men man kan inte annat än tycka synd om de tappra tjejerna som driver stället när det populära tv-programmet Jills veranda ändrade sina sändningar så att hon i det sista programmet i nästa vecka gästas av den till Nashville inflyttade countrystjärnan Gabriel Kelley.
I tisdags lirade han på Kajskjulet och en inte alltför vågad gissning är väl att betydligt fler hade kommit om han, som det var planerat, då redan hade medverkat i tv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *