Glöm Marcus Pode!

Det blev som väntat. I dag skrev Adnan Kojic på ett tvåårskontrakt med HBK efter att Simon Bakkioui efter sin undersökning hade gett klartecken.
Jag gillade vad jag såg i testmatchen mot Öster, där han framför allt efter paus tog för sig även offensivt.
Däremot är Marcus Pode ett avslutat kapitel.
– Jag fick precis ett meddelande från agenten att han inte väljer oss, berättade klubbchef Fidde Andersson när jag satt i bilen på väg upp till julfirande i Dalarna.
Nu lär det bli konkurrenten Trelleborgs FF i stället och förvånad är jag väl inte. Dels när jag fick veta att de ekonomiskt stod långt ifrån varandra. Dels när Marcus, när vi pratades vid, ville ha en helhetslösning för hela familjen – socialt och sportsligt. Och dels att både han och Lisa kommer från Malmö och alltså har nära till släkt och vänner.
I stället får HBK nu leta vidare, men någon mer ”julklapp” före jul lär det inte bli. I klubben har man i stället fullt upp med flytten från Örjans vall till de tillfälliga lokalerna i Kombihallen.
Dit ska allt flyttas och då menar jag allt.
– I gångarna under läktaren ligger saker kvar från 70-talet så frågan är hur vi ska få plats utan att behöva kasta en del, sa fotbollsansvarige Micke Kaller.
Det känns också som att Drott sakta men säkert är på rätt väg och närmar sig säsongens första seger, även om jag fortfarande tvivlar på det utgrupperade försvaret. Lysande när det fungerar, men däremellan öppna landskap.
Mot ett formstarkt RIK var det nära ny poäng, men en olycklig utvisning på Markus Sjöbrink, samtidigt som domarna inte vågade ta två solklara tvåminutare på hemmaspelarna avgjorde det jämna slutet.
Men nu firar vi jul om inget oförutsett inträffar, där det dock blir WIcken veckas julklappsutdelning på julafton och på juldagen E-HP med året som gått. Missa inte det!
Så därför till er alla: En God Jul!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *