En ”Tobbe-typ” på önskelistan

HBK och IFK Norrköping har, vad jag har förstått, närmat sig i förhandlingarna kring Eric Smith.
Men än återstår en bit innan alla bitar är på plats, det vill säga klubbarna ska vara överens och även Eric, agenten Stefan Selakovic och Peking.
Men om Smith lämnar, magkänslan säger det, så är det inte alls säkert att HBK ersätter honom med en snarlik spelare.
I stället kan det bli en – ”Tobbe Arvidsson-typ”. Alltså en fysiskt stark kampspelare som ska vinna boll och skapa ytor åt de övriga, vilket lär behövas i Superettan med mer kamp och mindre skönspel.
– Jo, det kan bli aktuellt med den typen av spelare, medgav tränaren Janne Jönsson när frågan kom upp för ett tag sedan.
Det är också, icke att förglömma, när HBK haft den typen av spelare centralt på mitten, en Tobbe, en Bengt Sjöholm, en Tommy Frejdh, en Petter Hansson, en Turbo Svensson, som HBK också har haft sina största framgångar.
Annars är det naturligtvis offensiven som måste prioriteras när fortfarande inga bud av värde på fjolårets bäste spelare, Fredrik Liverstam, har kommit in.
Norrmannen Alexander Ruud Tveter gjorde ett så starkt intryck under sina dagar i Halmstad att han nu är huvudspåret bland anfallarna och därför ligger Gefles Dardan Mustafa och andra just nu på is.
– Vi vill gärna gå vidare med honom och hitta en lösning om det är ekonomiskt möjligt, medgav klubbchefen Fidde Andersson.
Hans ersättare är ännu inte utsedd, men antalet sökande ska nu, vad jag har förstått, vara nere i en handfull.
Om Jesper Jansson är en av dessa vet jag inte, men han var i alla fall synlig ihop med bland annat Janne Jönsson i veckan…
I morgon väntar planeringsmöte i Helsingborg ihop med HN-kollegorna.
Då ska riktlinjerna inför våren och sommaren dras – bland annat vad gäller handbollen, volleybollen, pingisen, övriga vinteridrotter och sedan inte minst fotbollsbevakningen där HN har ett allsvenskt lag att ha koll på och vi numera ”bara” ett Superettanlag med första träningsmatchen mot HIF och träningslägret i spanska Sitges närmast på schemat.
Men till dess lär fler pusselbitar i lagbygget ha fallit på plats. Eller ur…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *