Upprörda känslor

Mitt emellan två HBK-matcher och veckan efter att Janne Andersson blev förbundskapten och den dagen gav den enda enskilda intervjun till HP (det är att stå kvar med fötterna på jorden och inte glömma sina rötter) så startade vi serien Handbollshaveriet, en granskning av handbollen i Halmstad.
Och en värre härva har jag nog, ärligt talat, aldrig varit med om.
Förtal, rykten, skitsnack, ord mot ord, sparkade tränare, lögner, ungdomar som får kosttillskott, utskällningar, spelarmissnöje, uteblivna löner, märkliga avtal, styrelsebråk… Varbölden, som jag i krönikan kallade handbollen i Halmstad, har under dess granskning snarare vuxit än blivit mindre.
Många har undrat varför vissa saker inte har skrivits om förrän nu. Svaret är enkelt: Ingen har vågat/velat träda fram bakom alla anonyma tips tills Fredrik Almander och några till gjorde det. För att skriva enbart på anonyma källor skulle ha känts fel och oetiskt varit för enkelt att bemöta.
Reaktionerna lät heller inte vänta på sig. En våg för eller emot Halmstad Handboll. Upprörda känslor.
En del har också försökt framställa detta som ett drev mot Diego Perez Marne.
Men låt mig då förtydliga: Tränaren i A-pojkarna hade kunnat vara Kalle Karlsson, chefstränaren i Drott Nisse Nilsson och sportchefen i Halmstad Handboll Hasse Hansson.
Nu råkar samtliga dessa positioner innehas av Diego Perez Marne som självfallet då kommer extra i fokus.
Vi har också fått enorm respons där man, genom allt positivt gensvar, också orkar ta allt negativt, allt skitsnack, alla beskyllningar.
Trots att vi lät båda sidor komma till tals och kommer att så göra även i fortsättningen. Sedan är det upp till läsaren/betraktaren att ta ställning.
Men visst – i krönikan tog jag parti mot kosttillskott som jag inte anser hör till idrotten och allra minst barn och det räcker att läsa första meningen i Riksidrottsförbundets rekommendationer: ”RF avråder från bruk av kosttillskott, annat än på rent medicinska grunder.”
Det räcker för mig och det står jag för alla dagar i veckan. Men Halmstad Handboll gick då i stället på ”Spanska olympiska kommiténs” rekommendationer!
Okej, klubben erkände delvis fel, att de borde ha varit tydligare när det gällde att kommunicera ut innehållet och informationen till föräldrarna.
Men döm av min förvåning när jag i onsdags fick veta att Halmstad Handbolls styrelse mailat ut en ”varning” till medlemmarna om den kommande serien som också lades ut på hemsidan och att man via Facebook kallat till samling för att visa sin uppskattning till ledarna som ”attackerades via HP av ett fåtal personer med dold agenda”.
???
Som om vi alltså skulle gå vissa personers ärenden!
Det förstnämnda togs dock senare bort som, hoppas jag, ett tecken på slutet på pajkastningen.
Vi kommer dock att fortsätta granskningen kring handbollen i Halmstad, både Halmstad Handboll och Drott. Och det blir, kan jag avslöja, fler än de planerade delarna eftersom detta har gett många ringar på vattnet…
Men vi kommer självfallet också att uppmärksamma att Halmstad Handbolls juniorer är i steg 5-final.
För allt är inte svart eller vitt som vissa tycks tro.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *