Comeback efter en gipsad sommar

Det blir aldrig riktigt som man tänkt sig.
Efter EM såg man fram emot en sommar med spännande jobb och inte minst – semester.
I stället bidde det en sommar i gips, sjukskrivning i stället för semester, smärtstillande tabletter och alkoholfri öl efter att ha brutit vadbenet och dessutom lyckats trasa sönder alla ligament och ledband i foten.
Därför fick också bloggen ta ofrivillig semester.
Tills nu.
Jag lovar, man får perspektiv på tillvaron från en rullstol där en hög trottoarkant kan vara en pina och enkla, självklara vardagssaker som att duscha blir en halv vetenskap.
Samtidigt som man beundrar alla hårt jobbande och vänliga personer inom vården blir man förbannad över att få veta att anledningen till att operationen, som skulle ha gjorts på lördag morgon men blev av först två dygn senare, berodde på att man på lasarettet har en operationssal öppen på helgerna. En! Där allt från akutfall och födslar till höftleder och min fotled då skulle få plats, men inte fick det. Jag menar, olyckorna tar väl inte helgledigt?! Snarare tvärtom.
Men nu är gipset sedan några veckor tillbaka kastat, kryckorna ställda åt sidan och vardagen håller på att återvända även om det återstår mycket rehab innan benet och foten vill vara med fullt ut igen.
Sedan en dryg vecka är det också jobb som gäller.
Från Joe Sises tragiska hälsenebrott i Halmias segermatch mot Laholm, derbyt HBK–Varbergs Bois och DM-finalen mellan Kvibille och Tvååker i förra veckan när en viss förbundskapten Janne Andersson ringde mitt under matchen eftersom jag hade bett honom ringa upp.
Det gjorde han som vanligt. Och undrade vad det stod i matchen och vem som numera tränar Kvibille.
– Har du inte annat att tänka på? skrattade jag och avsåg att han samma dag hade presenterat sitt livs första landslagstrupp som den 6 september spelar VM-kval mot Holland.
Men rötterna glömmer han aldrig, vår nye förbundskapten.
Till mötet med HBK:s avgående klubbchef Fredrik ”Fidde” Andersson, resan till Småland och HBK:s tappade poäng mot Värnamo och intervjun med klubbens nya klubbchef, Susanne Nilsson. Ett spännande och modigt val där Susanne, efter 20 år i nöjesbranschen, kommer in med helt ny input, fräscha idéer och kompetens på områden som HBK tidigare saknat.
Så nu kör vi igen! En intensiv höst väntar med HBK:s fortsatta jakt på allsvensk comeback, Janne Anderssons landslagsdebut, Halmias toppjakt i tvåan, nya Drotts premiär i Allsvenskan, Hammers med sikte på Allettan, HBTK:s revansch, Hylte/Halmstad dubbla guldjakt, Halmstad Badmintonklubbs debut i högsta serien, spännande reportage och mycket, mycket mer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *