Klok Pekalski och hockeypremiär

Drygt 25 grader ute i mitten av september.
Då känns det, precis som Halmstad Hammers nye backjätte Alexander Wadlund uttryckte det, märkligt att ”kunna gå till hockeyträningen i shorts och t-shirt”.
Men i eftermiddag är det nedsläpp för Hockeyettan.
Mot Tyringe med den tidigare Hammers-tränaren Magnus Rahm.
– Halmstad är ett lag som vi ska ha bakom oss, sa Rahm på Upptaktsträffen i Ljungby tidigare i veckan.
Snacka om att bjuda på tändvätska! I synnerhet som Hammers har förlorat båda träningsmatcherna mot Tyringe.
Hammers anno 2016/17 känns som ett spännande lag, men också ett oskrivet kort med alla unga spelare och så många poängspelare som har flyttat.
Men nye tränaren Fredrik ”Fredda” Johansson har en tradition som han inte tänker bryta. Sex år i rad har han tagit sina lag, Hudiksvall, Nyköping och Kumla till Allettan efter jul.
Samtidigt med att vinteridrotterna drar igång, HBTK:s herrar har redan gjort det och Drott gör det nästa helg, så börjar det dra ihop sig till slutspurt i fotbollen.
HBK är på fortsatt allsvensk jakt och efter onödiga poängtapp på sistone mot Värnamo och Åtvidaberg, trots massivt spelövertag och mängder av chanser, gäller tre poäng mot Örgryte när laget går in i ”monsterveckan” med tre matcher på sju dagar.
Inför det mötet träffade jag spelmotorn Ivo Pekalski som i en lång tv-intervju på nya Matchkoll, http://www.hallandsposten.se/sport/hbk/tv-pekalski-g%C3%A4star-nya-matchkoll-1.3792408, berättade om skadorna, vägen tillbaka, valet av HBK, Simon Bakkiouis betydelse och inte minst – volontärlivet på ett flyktingläger i Libanon.

2 kommentarer om “Klok Pekalski och hockeypremiär

    1. För att vi anser att TT långt ifrån alltid har rätt. Allsvenskan är ett egennamn precis som Premier League eller Davis Cup och vi försöker även undvika de löjliga försvenskningarna av inte minst ryska namn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *