Rysaren i Superettan

HBK kom undan med blotta förskräckelsen mot Assyriska efter Alexander Ruud Tveters sena kvittering.
Men i dag tappade Sirius lika oväntat poäng hemma mot Åtvidaberg efter – håll i er nu, 27–6 i avslut och 17–5 på mål, men bara 3–3!!! Detta efter två mål av den forne HBK-aren Shkodran Maholli för Åtvid och en makalös insats av comebackande veteranen Henrik ”Fimpen” Gustavsson i ÅFF-målet där hans trippelparad var bland det sjukaste som skådats.
Så nu har AFC United i morgon chansen att krympa avståndet till två poäng. Om inte Degerfors vill sälla sig till skrällgängen förstås. För den här serien kommer att vara ett race ända in på mållinjen.
Det kommer även Allsvenskan att vara när Jens Gustafsson nu vet hur det känns att förlora en seriematch med IFK Norrköping. Därmed övertog Malmö FF återigen serieledningen och även om Djurgårdens 3–1-seger på Östgötaporten var rättvis undrar jag om domaren Kaspar Sjöberg, Malmö(!) sover gott i natt. För kapningen på Kalle Holmberg vid 1–2 var säsongens mest solklara straff. Som inte blev det…!
Fortsättning följer. Både före och efter VM-kvalet där Janne Andersson för övrigt i morgon presenterar sin andra landslagstrupp.
Men Tre Kronor besparade i alla fall mig efter sitt misslyckande och sin snöpliga sorti ur World Cup ett antal nätter. För det känns sådär att sitta uppe till fem på morgonen för att se Europa bli överkört av Kanada.
Men tänk så kul det hade varit om det i stället hade varit Kronorna. Så de som tror att mixade ”utfyllnadslag” som Nordamerika U23 – som var det roligaste lagen av alla – och Europa får vara med i World Cup nästa gång räcker upp en hand…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *