På turné genom Idrottssverige

Först spöregn till Vimmerby och Hockeyettan där Halmstad Hammers spelade smart i två perioder som, trots allt, lovade en plats på den övre halvan innan en usel sistaperiod förstörde allt och 2–4.
– Vi måste stoppa ”blödningen” tidigare, som tvåmålsskytten Jesper Johansson uttryckte det.
Sedan via Norrköping där jag plockade upp NT-Masse och MT-CG upp till Friends arena och Janne Anderssons tredje VM-kvalmatch.
Mot Sveriges favoritmotståndare – Bulgarien. ”Då är då – nu är nu” brukar Janne påpeka, och även om blågult hade vunnit de sex senaste tävlingsmatcherna med 17–0 bidde det ännu en enkel resa, 3–0 som borde och kunde ha varit större mot ett Bulgarien som kändes blekare och sämre än Luxemburg, vilket de förkrossande siffrorna, 20–4 i avslut och 8–0 i avslut på mål, skvallrar om.
– Bara ett insläppt mål på tre VM-kvalmatcher. Vi bygger självförtroende genom att hålla nollan, sa Janne Andersson belåtet efteråt.
– Och vi har ett väldigt lyhört landslag som vill lära sig och utvecklas, fortsatte han.
Då hade jag sedan länge lämnat krönika på slutsignal på en svinkall Friends arena dit ynka 21 777 personer tagit sig trots sänkta biljettpriser (700 kronor – det är haul i huet!), biljetter köpa av spelarna och andra PR-tricks.
– Jag kan inte påverka det. Jo, genom att vinna matcher och spela en attraktiv fotboll – då kanske folk kommer igen, sa Janne.
Sju poäng på de inledande tre matcherna – Andersson från Alet och Halmstad har fått en flygande start.
Och kanske hittade han också ett nygammalt anfallspar i Marcus Berg och Ola Toivonen att lösa anfallsproblem med.
Och på tal om det: Carlos Strandberg är annars ett sylvasst och explosivt alternativ i ett U21-landslag som återigen överträffade sig självt genom att vända 0–1 till 4–2 mot Kroatien på Vångavallen i Trelleborg och knipa direktplatsen till U21-EM-slutspelet i Polen nästa sommar.
Hatten av för Håkan Ericson som gjort det igen!
I morgon väntar träff med en annan HBK-bekanting, IFK Norrköpings nye tränare, Jens Gustafsson inför seriefinalen mot Malmö FF, att läsa om i onsdagens HP.
Och därpå fortsätter turnén, av en speciell anledning, norrut för träff med två av Halmstads främsta idrottare genom tiderna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *