Illa – jag mår illa…

Att domare kan göra misstag precis som spelare är ingenting märkligt med det.
Men de oförsvarbara misstagen som Jim Petersson, Motala gjorde i matchen mellan Ängelholm–AFC United skulle, om det hade varit nere på kontinenten, fått korruptionsanklagelserna att börja hagla.
Först AFC-målvakten Joshua Wicks kapning av en sopren Zloujutro som borde ha varit straff eller målchansutvisning, men som Petersson lyckades få till – hörna trots att Wicks inte ens var i närheten av bollen!!!
Sedan när Mohamed Buya Turay störtdök efter en lätt knuff av hemmalagets Erik Johansson som borde ha varit gult kort för filmning alla dagar i veckan, men som blev – straff.
Då kändes det som han redan på förhand hade bestämt sig när han dessutom, fegt nog, visade upp assisterande tränaren Magnus Arvidsson på läktaren som med all rätt reagerade.
Och därför kan Petersson denna dag ha avgjort såväl bottenstriden som toppstriden i Superettan och jag förutsätter att han inte får döma på den här nivån på lååång tid framöver.
Samtidigt sätter detta nu kniven mot strupen på HBK som måste besegra Sirius i morgon för att inte tappa kontakten med AFC.
Och då vill jag, från en skotsk horisont via datorn, se ett modigt och desperat HBK som visar att man också vill upp i den högsta divisionen. Fast önskemålen om förändringar är nog några för mycket för tränaren Janne Jönsson.
Att ersätta avstängde Ivo Pekalski med Marcus Mathisen på centralt, defensivt mittfält som i sin tur ersätts med Alexander Berntsson i mittförsvaret. Därtill Sead Haksabanovic in i den offensiva rollen på centralt mittfält, Fredrik Olsson tillbaka på topp med Alexander Ruud Tveter och Gabriel Gudmundsson som ytterfältare till vänster om han inte tar platsen till höger och Andreas Bengtsson får fortsätta till vänster.
Det är förändringarna som i min värld kan få fart på ett HBK, som tagit två ynka poäng på de tre senaste matcherna, mot Sirius.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *