Första passet och ett stinkande beslut

IMG_0511

IMG_0501 IMG_0508 IMG_0509
IMG_0516– De fyra äldsta i ett lag, de fyra näst äldsta i ett och sedan ner till de fyra yngsta.
Andreas Jankevics stämma ljöd över Salou Futbol-anläggningen där HBK tränade vid sidan av spanska knattelag med imponerande bollkontroll och kanske en ny Messi i vardande (översta bilden). Klockan närmade sig åtta i den sista övningen – en bollkontrollträning med en variant av fotbollstennis utan nät som snabbt med så många vinnarskallar blev till prestige där Ivo Pekalski inte alls var nöjd över Jankevics domarinsats på en av de tre planerna…
Då hade Simon Bakkioui inlett det första träningspasset – mest för att skaka bort den nio timmar långa resan i ben och kroppar innan bollarna, till allas lycka, kom in i bilden.
– Ett perfekt sätt att lära känna gänget – både spelarna och resten av ledarteamet eftersom man lever så nära inpå varandra, tyckte den nye assisterande tränaren Igor Krulj.
Själv träffade jag på Halmstadsonen och Elfsborgstränaren Magnus Haglund på väg till maten på den enorma Cambrils Park-anläggningen. Och i morgon har jag bestämt möte med AFC Eskilstunas Halmstadduo, Tim Erlandsson och Anel Raskaj innan de beger sig tillbaka till sverige.
Som sagt – Salou är det nya La Manga.
På väg ner fick jag ett sms av Drott-ordföranden Roger Wohlin som berättade att förbundets tävlingskommite har beslutat att tilldela Västerås Irsta segern med 10–0 sedan Drott använt Andreas Holmén som då inte var spelklar i matchen som Drott vann med 32–23.
Ursäkta, men Västerås Irstas förfarande luktar riktigt unket och stinker.
Visst kan man peka strikt på regler, bestämmelser och paragrafer, men lite sunt bonnförnuft borde väl också råda?
Det handlar inte om en flyttad match utan ett skifte hemma/borta där Västerås Irsta vid det tekniska mötet före matchen inte hade något att erinra.
Och en målvakt som kom in en gång och då – släppte in en straff och alltså inte på något sätt påverakde matchutgången.
Men efter förlusten lyckades Västeråslaget i ett desperat försök hitta halmstrået till poäng, vilket kan bli oerhört avgörande i slutskedet.
Därför ska Drott självklart överklaga till RIN och därför bör RIN självklart ge tillbaka poängen precis som man gjorde för Lugi. Där stinkande osportslighet aldrig får löna sig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *