Magsjukan som försvann

DSCN1718 DSCN1720 DSCN1721Med Elfsborgs andremålvakt David Olsson magsjuk hela veckan och hemskickad spred sig oron i HBK-lägret när tränaren Janne Jönsson efter lunch visade liknande symptom på träningslägret i spanska Salou där sex allsvenska lag delar matsal.
Men efter vila, där han överlämnade teoripasset till Andreas Jankevics, piggnade Jönsson till, ”troligtvis något med maten”, och lär coacha laget mot Elfsborg i morgon.
Då hade HBK genomfört två träningspass, ett på hybridgräset där Fredrik Liverstam klev av efter att ha halkat och Fredrik Olsson efter en smäll i ryggen.
Och ett på eftermiddagen där det tävlades i fasta situationer, hörnor, frisparkar och straffar.
– Det är ingen fara, var Liverstams besked när han sedan deltog i det andra passet och vi efteråt promenerade hem de två kilometerna samtidigt som jag gjorde intervjun där HBK-kaptenen berättade om fjolåret, glädjen och besvikelsen, hur det var att bli pappa, ansvaret och så årets säsong med förväntningarna och ansvaret som lagkapten.
Då hade ett antal spelare tröttnat på vandringen från förläggningen på Cambrils Park till fotbollsanläggningen Salou Futbol och hyrt cyklar.
– Värt varenda euro, tyckte de.
Att se fyra allsvenska lag träna bredvid varandra på fyra planer är en ovanlig upplevelse, men precis så var det med Malmö FF, Elfsborg och närmast HBK; nykomlingskollegan AFC Eskilstuna där den genomsympatiske tränaren Pelle Olsson i vanlig ordning kom fram och pratade.
– Av de 14 spelarna som spelade upp AFC i Allsvenskan så har åtta lämnat. Så det gäller att ha kyla och just nu är jag nästan glad över att vi inte ska spela Svenska cupen utan kan bygga i lugn och ro, förklarade Pelle.
Med en ny klubb utan historia och med ny hemort väntar en stor utmaning för Olsson.
– Men alla jobb har sin utmaning. I Gefle var det ju stor omsättning mellan säsongerna när oftast de bästa spelarna försvann och i Djurgården fick jag bygga nytt under säsongen. Fyra gånger lyckades jag, men inte den femte och då fick jag gå, konstaterade han.
Och berömde Halmstadduon Tim Erlandsson och Anel Raskaj som jag sedan fick ett snack med för ett reportage senare i tidningen.
– Jag är förvånad att Anel bara spelade i den norska andraligan på slutet. Han är för bra för det, ansåg Pelle vars AFC Eskilstuna överraskade tidigare i veckan genom att spela 1–1 mot Elfsborg.
– Alltid bra för självkänslan att hämta upp ett underläge, inflikade Olsson.
Samma Elfsborg möter HBK i morgon, där Isak Pettersson och Gabriel Gudmundsson nu får chansen från start. Läs mer i tidningen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *