Seads och Andres måldans

DSCN1730 DSCN1736 DSCN1738 DSCN1739 DSCN1748 DSCN1754 DSCN1755Det var ju många som undrade – Sead Haksabanovis speciella måldans ihop med Andre Ntambue vid sidlinjen efter att Sead hade kvitterat till 1–1 för HBK mot Elfsborg i fredags.
– Det var inte något planerat utan helt spontant på en träning . Och sen har vi fortsatt så när jag gjorde mål kändes det självklart att springa ut till Andre och göra den då också, skrattade Sead.
Räkna med att han får köra den även i fortsättningen, men frågan är med vem eftersom holländarens framtid i HBK fortfarande är osäker.
– Han ser spännande ut och har något speciellt, men jag är osäker på hur lång tid det tar för honom att komma upp i full fysisk status, förklarade HBK-tränaren Janne Jönsson.
Mer säker är japanen Kosuke Kinoshita, som om han fortsätter på den inslagna vägen, ganska snart kommer att erbjudas en förlängning av sexmånaderskontraktet.
– Så blir det nog, ja, för att i så fall säkra upp honom, sa Janne som också i den långa intervjun – som ni kan läsa i pappret eller här på webben – medgav att anfallsproblemen då kan vara lösta och man kan rikta om eventuella förstärkningar, ”två till ska vi åtminstone ha ekonomi till”, till andra lagdelar.
Efter ett tuffare morgonpass blev eftermiddagens fyspass av det lättsammare slaget med padel, basket och fotbollstennis, fast med volleybollnät, på schemat där lag Marcus Mathisen till slut vann före lag Jesper Westerberg.
– Det kan behövas den typen av träning också mitt i hårdkörningen. Fast tävlingsinstinkten och vinnarskallarna kom ju fram här också, konstaterade Jönsson.
Men i morgon lär det vara fullt fokus på onsdagens match mot Östersund med dubbla träningspass.
Många byten är att förvänta – däribland att Malkolm Nilsson vaktar målet.
Då tänkte jag, till tidningen, också ta ett snack med en nybliven 32-åring som ännu inte har spelat en allsvensk match från start. Men 225 i Superettan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *