Karatepassning – en ny fotbollsterm

170208 Halmstads trŠnare Jan Jšnsson under en trŠningsmatch i fotboll mellan Halmstad och …stersund den 8 februari 2017 i Salou. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91713Bild: Petter Arvidson/Bildbyrån
En träning till – sedan är lägret i Salou över för HBK.
Ett läger som har gett många positiva besked och gjort att laget, trots en trupp som på pappret knappast skrämmer någon, har satt sig i respekt hos sina allsvenska motståndare.
Först Elfsborg. Och nu Östersund. 1–1 i båda.
Men.
Att det var HBK som i båda matcherna skulle dominera var det väl ingen som hade kunnat tro, där laget mot ett visserligen reservfyllt Östersund borde ha lett med 3, 4–0 när den provspelande spanjoren Gonzalez helt omarkerad på hörna nickade in 1–1 på jämtlänningarnas första riktiga chans med sex minuter kvar och just då – med Liverstam försatt ur spel efter smällen.
– Vi jobbar på att sätta spelet, men vi måste också jobba på att vinna matcher som är det allra viktigaste, påpekade lagkaptenen Fredrik Liverstam efteråt med lindad fot.
– Jag träffade olyckligt så det kanske svullnar upp lite. Men det är ingen fara, lugnade han.
Värste målsumparen var Alexander Ruud Tveter, vilket han själv också var medveten om.
– Jag ska ju göra minst två mål. Men det är bättre att spara dem till premiären.
För nu var ju resultatet inte det primära utan sättet att spela. Och där har något hänt. Trots åtta byten tappade HBK aldrig rytmen, vilket är ett kvitto på att spelidén håller på att sätta sig hos alla med ett självförtroende och en tydlighet som inte fanns innan kvalet och som kan räcka långt, vilket ni kan läsa om mer i krönikan på annan plats.
– Vi ser återigen väldigt stabila ut och håller ihop laget även om det är närmast osannolikt att vi inte vinner matchen, summerade HBK-tränaren Janne Jönsson när slutsignalen hade gått.
Det kanske såg soligt och varmt ut på tv.
Men jisses så isande kall vinden var. Speciellt när solen gick ner och man skulle stå och liverapportera. För handskar fanns ju inte på världskartan att ta med.
– Långkalsonger hade inte varit dumt, huttrade Micke Wagner på Sportbladet.
Och både han och Mattias Larsson på KvP hade dessutom varit där sedan lunch eftersom de hade liverapporterat MFF–Sirius (3–1) dessförinnan.
Tillsammans kom vi överens om att kalla Sead Haksabanovics närmast osannolika frispelning av Fredrik Olsson fram till 1–0 för karatepassning. För precis så såg det ut när han liggande i luften på volley med rakt ben stötte bollen över Östersundsförsvararen till en fri Olsson. Saker som bara bollartister som Sead kan göra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *