En vit jul eller en vit jul?

Jag fick en fråga idag ifrån en arg mamma. Hon undrade hur jag tänkte kring det här med att dricka alkohol när man har barn. Hon har ”följt bloggen i nästan två år och fortsätter förvånas och äcklas över min slappa syn när det gäller alkohol och småbarn”. Först och främst: SLUTA läsa bloggen? Ja, så spar du dig själv en massa magont och äcklande känslor..? Massor av mail i ämnet dräller in. Familjelivs Mammamaffia önskar mina barn en ”VIT JUL!” Hur fan ska det gå till på Gran Canaria?! Här är det ju strålande sol! Men ja, om det är någon kropp som kan skrämma bort solen i en ”snödans” så är det nog fan min efter de här dagarna med All Inclusive. Jag vill bara förtydliga en sak här: Det är JAG som dricker paraplydrinkarna – inte barnen! De dricker GT.

Jag är väl medveten om att det är en stor sak för många och att det är många som blir upprörda. Jag vet det. Men för mig är det inte en stor sak. I vår familj har det aldrig varit något problem. Vi dricker en drink, ett glas vin eller två till maten och vi delar en liter Sangria när vi sitter på en uteservering i Playa del Ingles. För att det är GOTT! Mina barn tar ingen skada av det. De ser sina föräldrar glada och de ser dem njuta och vi skålar tillsammans för en mysig semester. Vi lämnar inte uteserveringarna dreglandes och skällande. Mina barn växer inte upp till massmördare eller psykopater och jag tror inte att vår ”avslappnade” syn på alkohol gör dem till blivande alkoholister heller. Mina föräldrar har aldrig smugit med drickandet och det har aldrig varit något konstigt för mig. Jag vet att det är många barn som växer upp under hemska förhållanden på grund av alkohol och mitt mammahjärta blöder för de barnen. Det är dock vanligare (tro det eller ej) att barn växer upp med föräldrar som har en sund inställning till alkohol.

En motfråga bara till alla präktiga Maffiamammor: Barnens pappor, har de inget ansvar i det hela? Jag fick ett par ”Att man som mamma kan dricka och tappa omdöme när man har ansvar för små barn….bla bla bla”. Som mamma? Men pappa då? Jag vet varför det är ok. Det finns nämligen ingen Pappamaffia.

Så, vad tycker ni hallänningar? Är det illa att mammor dricker alkohol? Är man en sämre förälder för att man inte har en ”vit jul” och varför är det alltid mammor som angriper mammor i ämnet? Var är papporna som säger ”NEJ MALIN! STÄLL NER PARAPLYDRINKEN FÖR FAN!! DET ÄR JU SEMESTER!!”

IMG_20131219_212528

Nu ska jag ner och heja på Elton i danstävlingen! <3 Skål på er!  😉

over and out.

//Meekatt…

www.meekatt.com

12 reaktion på “En vit jul eller en vit jul?

 1. Maya

  Jisses, drick du din drink i lugn och ro, tror inte barnen tar skada av att DU dricker så länge du blir AS full och de blir lämnade vind för våg.
  Håller med dig att ta ett glas vin eller två är absolut inget fel …och man ska väl ABSOLUT inte smussla för då blir det ju genast spännande … mina föräldrar har druckit drinkar och haft fester och jag blev inte alkoholist, absolutist eller nått annat för den delen …utan en helt vanlig Svensson Njut av semestern och skål! 🙂

  Svara
 2. Stefan G

  Ja, jisses…vilka moraltanter. Tror de att man tappar omdömet efter en drink, eller några glas vin?? Då verkar det som om de pratar av egen erfarenhet..:-)

  Svara
 3. daniella

  Jag tycker alla människor har rätt i att ta sina egna beslut gällande alkohol, utan att någon skall ifrågasätta. Vissa väljer att helt avstå från alkohol medans andra kan unna sig ett glas eller två. Jag själv tillhör kategorin som vet mina gränser väl, vet att jag inte blir otrevlig eller dylikt av alkohol. Jag skäms inte för att dricka när min dotter är med och visst är hon bara 4 månader men inte dör hon för att mamma skålar med ett glas vin (och nej jag ammar inte för den som undrar)

  Malin njut av din semester och dina drinkar vi skålar med dig!

  Svara
 4. sara

  Vilka satans skitnödiga kommentarer!

  Varför verkar det så sällsynt med sund förnuft numera att mammamaffian inte kan skilja på en vanlig normal människa och en sjuk alkoholist?

  Ärligt talat. Ni präktiga mammor se om ert eget hem istället för att hålla på och förfasa er över andras. Vi normala mammor och pappor fattar att man dricker med måtta och det är helt ok att göra det när fan man vill utan att någon maffia ska stå med pekpinnen.

  Bara för att ett fåtal människor (Nej jag tänker inte leta statistik i ämnet) är alkoholister gör inte det resterande sveriges population till det.

  Skaffa er något av ett liv så slipper ni bry er så mkt om andras.

  Svara
 5. Therese Broman

  Underbara Meekatt! Klart att man kan ta nån paraplydrink eller vin när man har barn. Som du brukar skriva, man slutar ju inte vara människa bara för att man blir föräldrar. Om man som vuxen klarar av alkohol utan att bli odräglig, skrika och bete sig illa…( Det finns ju även föräldrar som är detta, utan alkohol ..) då tror inte jag att barnen tar skada, tvärtom. De lär sig att behärska alkohol, inte se det som något negativt, utan trevligt. Ett glas vin eller drink, för att det är gott. Jag tycker ni gör helt rätt. Tänk vilken dröm för barnen, denna julen 🙂 vilken lycka för er! Förstår inte varför folk ska klaga, när de ser hur bra barnen har det! Hoppas inte ni får en vit jul, för här hemma ser det inte så ut … Det ska bli plusgrader 🙁 … 😉 God jul på er! Saknar er!

  Svara
 6. Tommy

  Jag är en av de som växt upp under dessa förhållanden där det varit masskonsumtion under dessa högtider.

  Men jag tycker absolut att alla vuxna ska kunna ta sig ett par glas så längde det inte är asafulla.

  Svara
 7. Helena

  Undrar om mammamaffian någonsin varit på en svensk campingplats? Där ungarna leker vind för våg papporna grillar med en öl i ena handen och mammorna sitter och pratar med bag in boxen i specialsydda kylväskor…. Wiskeyglasen står på diskbänken i det gemensamma diskrummet för pappor behöver ju en diskpinne

  Svara
 8. Lisbeth

  Malin, håller på du som vanligt.
  Mina barn är uppväxta med föräldrar som gärna tog ett glas vin till maten, och kanske ett extra på semestern. Och varför inte om man kan hantera det. De är nu vuxna med ett sunt förhållande till alkohol.
  Jag såg båda sidorna när jag växte upp på nära håll, dels de som kunde handskas med sprit och de som definitivt inte borde kommit i närheten av en flaska. Men jag har aldrig förstått varför de som kan handskas med alkoholen ska straffas för att ett fåtal inte kan det.
  Skål och njut av sol och värme!
  Kramar

  Svara
 9. Isabell

  Hej Malin.

  Jag håller med dig.
  Såklart man som förälder kan ta ett glas vin eller en drink bara man inte blir full.
  Det tar barnen ingen skada av. Växte själv upp med föräldrar som kunde ta sig en grogg/glas vin eller en öl på fredagkvällen och vi syskon tog inte skada av det. Så länge man kan hantera alkoholen och inte dricka för mkt så är det ingen fara för barnen.
  Bry dig inte om ”mammamaffian” de verkar ha en väldigt skruvad syn på allting.

  Önskar dig och din familj en trevlig jul där på Gran Canaria 🙂

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *