Slagfärdig världsmästare från Halmstad

Välkomna till denna nya blogg om golf, där jag med ojämna mellanrum tänker skriva om stort och smått från golfens minst sagt brokiga värld. Det kommer att bli en hel del personliga åsikter efter snart ett halvsekel på 328 olika golfbanor och då vill jag så klart ha kommentarer och mothugg…

Vad passar väl bättre att börja med än Halmstads ende världsmästare, Haverdalsspelaren Alexander Hjalmarsson, som i helgen åker till Skottland för att försöka försvara titeln och vinna VM för enarmade för tredje året i rad. Skall man döma av detta klipp är formen prima, jag har faktiskt inte ens sett Tiger Woods – som då och då visar upp sin talang i gebitet volleyslag – göra något liknande!

Alexanders båda titlar har erövrats på klassisk mark i St. Andrews, men den här gången är spelplatsen Ballater, som ligger lite längre norrut i Skottland och är en inlandsbana. Kvalet spelas måndag och tisdag och efter det går de sexton bästa vidare till matchspel.

Vi håller tummarna och själv är jag, när detta antagligen läses, på väg till Bro Hof för att i första hand se om en annan välkänd Halmstadspelare, Fredrik Andersson Hed, kan hitta sin tappade form i SAS Masters.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *