Rätt med förbud – men för sent

P1010353

Matteo Manassero och Alexander Norén övningsputtar på Bro Hof innan slutvarvet i Nordea Masters och båda använder korta putters.

Långa putters vara eller inte vara har diskuterats en längre tid och härom veckan kom beslutet från överheten att det inte kommer att bli tillåtet att förankra puttern i magen eller bröstet.
Bloggen tycker det är ett bra beslut, men för ”mesigt” och det kom på tok för sent.
Mesigt såtillvida att det fortfarande är tillåtet att låsa puttern vid underarmen – som bland andra Matt Kuchar gör med framgång. Bättre hade varit att klubban skall hållas i händerna och att den inte får vara längre än den kortaste järnklubban (normalt wedgarna). Då hade man kommit ifrån det.
Men på denna sidan Atlanten verkar det inte vara något jätteproblem. Bloggen har inte sett många långa putters under Nordea Masters på Bro Hof, och i förra veckans tävling på Wentworth var det bara var tionde spelare som nyttjade en sådan.
Och på medelgolfarnivå är det ännu mer sällsynt.
Bloggen frågade Fredrik Andersson Hed, en av tourens bästa puttare, om vad han tycker om beslutet:
– Jag är ju för ett förbud, men det kom alldeles för sent, kanske 25 år. Har man släppt det så här långt borde man kanske inte förbjuda det nu.
Svensk Golf har frågat några andra stjärnor och svaren varierar:
– Rätt beslut, tänk om jag också hade fått ha ett hjälpmedel för komma tillrätta med mina svagheter, svarade Jonas Blixt.
Matteo Manassero:
– Rätt beslut, golf är inte tänkt att spelas på det viset.
Alexander Norén:
– Konstigt beslut, om det hade varit bättre med lång putter hade alla spelare haft det.
Peter Hanson:
– Rätt beslut, jag är extremt glad.
Vad tycker du?
P1010312
Miguel Angel Jimenez – vem sa att det inte finns profiler i proffsgolfen? – har använt sig av både långa och korta putters, för tillfället det sistnämnda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *