Världsstjärna på shoppingräd

P1030586

 

K J Choi – dragplåster på Bro Hof för ett par år sedan – köpte ett nytt järnset i ett golfvaruhus.

 

Bloggen blir alltid lika varm inombords när han ser att världsstjärnor kan vara som människor är mest bakom sina kepsar och solbrillor.

Som sydkoreanen K J Choi, som på väg till förra veckans tävling på PGA-touren, Memorial i Dublin, Ohio, stannade till på Golf Galaxy – en slags motsvarighet till Dormy här i Sverige – och sa att han var intresserad av att köpa ett nytt järnset.

Bara det var ju en smula märkligt eftersom Choi – med bl a åtta PGA-segrar i bältet – skulle kunna slå en signal till vilken klubbtillverkare som helst, som med nöje skulle leverera ett nytt järnset, utprovat till max, på studs.

Men nu var han på Golf Galaxy och förklarade för den förbluffade personalen att han ville testa tre olika Mizuno-set, MP-59, MP-69 och MP-64, samt ett Titleist-set. Sagt och gjort, Choi ställde sig i en sådan där nätbur som finns på slika ställen och arbetade sig igenom klubba för klubba i varje set, 5–10 slag med varje.

När han var klar förklarade han att det enda setet svingvikten var lika var på MP-64-orna, därför ville han ha ett sådant set. Personalen, nu med hakorna nere vid golvet, började mäta upp klubborna – och mycket riktigt. I alla övriga set varierade svingvikten mellan D2 och D4, medan 64-orna höll sig på D2 rakt igenom. Man kan väl säga att en amatör som Bloggen aldrig hade märkt någon skillnad…

Choi tog sina klubbor med standardskaft (proffsens gamla favoritskaft Dynamic Gold S300, som vi dödliga tycker påminner om armeringsjärn), standardlängd, standardgrepp och standardlie, betalade i kassan, åkte till tävlingen, där han slutade på 21:a plats efter scorerna 72–74–70–71.

Och Choi är långt ifrån ensam. Ett annat exempel är Jamie Donaldson, som när han vann Europatourtävlingen i Abu Dhabi före bland andra Rory McIlroy och Tiger Woods, använde sig av två träklubbor han köpt på Ebay!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *