Fler femtimmarsronder att vänta…

Bloggen kunde låta bli att småle när han nyligen läste HP-artikeln om att en ny sajt skall locka golfturister till – den självutnämnda – golfhuvudstaden Halmstad.
Projektledaren Lena Siljegård sa bland annat att hon ville få fler stockholmare, norrmän och danskar till Halmstadbanorna – alltså exakt de tre kategorier Bloggen kan få nervöst sammanbrott av att få framför sig på banan, eller i alla fall senarelägga alla andra aktiviteter den dagen.
Alla tre tycks se – nu blir det grova generaliseringar – fem timmar som en normaltid för 18 hål, utlänningarna har noll golfkultur och stockholmarna tycks tro att greenfeeavgiften också berättigar till delägarskap av klubben ifråga.
Men, visst, tanken är god. Att gästspela andra banor är lite av kryddan i golfen och Bloggen tillhör den skara som gärna och ofta spelar på andra banor än hemmabanan (328 är dagsnoteringen), men gör det efter de villkor som gäller. Står det – som på vissa brittiska klubbar – att 18 hål skall ta max tre timmar får man försöka leva upp till det.
Halmstad GK tillhör – enligt en nyligen genomförd gästundersökning – för övrigt de klubbar som har de mest nöjda besökarna, men Bloggen undrar försynt när det skall finnas plats för ännu fler gäster? Måndag morgon?
Men gå gärna in på www.golfhuvudstaden.se och kolla! Det är en proffsig sajt med läckra bilder och många tips.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *