Inget British Open för Andersson Hed

Det hjälpte inte att Bloggen höll tummarna så det knakade i lederna.
Vår ende lokale stjärnspelare Fredrik Andersson Hed får inte spela i The Open Championship – mer känt som British Open – i år.
Sorgligt men sant.
Kvalet avgjordes på måndagen över 36 hål på Sunningdale utanför London (vilket kan tyckas lite märkligt eftersom det är två skogsbanor, typ Tylösand, medan mästerskapet alltid avgörs på en links) och bara de nio främsta får pegga upp på Muirfield om ett par veckor.
Endast en svensk – Niclas Fasth – klarade ekluten och Fredrik var tyvärr inte direkt nära. Efter ronder på 74–68 (tre över par) hade han fyra slag för mycket och slutade på delad 38:e plats.
Precis som på den gamla goda tiden – när slutkvalet avgjordes på fyra grannbanor till tävlingsbanan – var startfältet högklassigt och Fredrik var i mycket gott sällskap av bland andra den avgående och tillkommande Ryder Cup-kaptenen, José Maria Olazabal och Paul McGinley.
Men det är ju en klen tröst och vi är många som hoppas det snart skall lossna på allvar för vårt lokala hopp. Den här veckan spelar han i Irish Open.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *