Halmstadtjejerna har hittat storformen

Lagom till lag-SM tycks tjejerna i Halmstad GK:s damlag hittat storformen.
För första gången någonsin hade klubben inte mindre än fyra spelare som klarade cuten i en Nordea Tour-tävling, och inte nog med det. Alla fyra blev bland de 22 främsta i Botkyrka, en strålande framgång!
Inte helt oväntat var det den mest rutinerade som placerade sig högst. Finskan Linda Henriksson blev femma efter att ha gjort sin bästa score under slutvarvet, Emelie Lindskog låg bäst till inför detta slutvarv, men gjorde sin sämsta rond och dalade till tionde plats. Men hon fick känna på hur det är att vara med i tätstriden i alla fall, sånt är lärorikt. Linnea Torsson och Madeleine Ziegert delade 22:a platsen.
Lag-SM avgörs traditionsenligt i Barsebäck under British Open-veckan och det ser ju minst sagt lovande ut för HGK, som klarade sig kvar med ett nödrop i fjol.
Herrlaget åkte ju tyvärr ut då, men å andra sidan stundar en intressant kraftmätning i division 1 mot bl a Haverdals GK. Den divisionen avgörs på Lydinge GK utanför Helsingborg vid samma tidpunkt som lag-SM.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *