Vad är det för fel på röd, blå, gul och svart?

Bloggen har varit på turné i dessa semestertider, till Tyskland närmare bestämt. Prick 300 mil avverkades på huvudsakligen landsvägar (som är mycket trevligare att köra på än autobahn och där det faktiskt inte går så mycket långsammare eftersom hastighetsbegränsningen för det mesta är 100 km/tim och stau ett okänt begrepp).
På dessa 300 mil sågs tre (3) skyltar om golfbanor, vilket säger dels att Tyskland är stort till ytan, dels att man inte skyltar till golfbanor i onödan. Bloggens erfarenhet är att det oftast är svårt att hitta till tyska banor och att fråga någon är sällan någon vits. Golfplatz är ett okänt begrepp.
Tillbaka i Svedala gjordes en liten utflykt till Varberg västra och där var allt sig likt. D v s glashala, hårda greener – även om de inte var rekordsnabba – och bra kondition över huvud taget på banan. Tommy Nordströms skapelse är fortfarande tveklöst en av landets största utmaningar för vem som helst, och för medelhandicapparna är den kort sagt för tuff. Vi hamnade bakom en treboll som under 4,5 timmar nog slog 360 slag sammanlagt och på så vis fick de ju i alla fall valuta för pengarna, men det är tveksamt om de hade så roligt..?
På femman höll de på i närmare en halvtimma innan alla bollar var under marknivån, men så är det också ett av landets svåraste (läs dummaste) golfhål över huvud taget. Där har Nordström definitivt haft otur när han tänkt.
Varberg har anammat den nya trenden att namnge utslagsplatserna efter totallängden på banan, alltså 47 (4700 meter), 52, 57, 61 och 65, men Bloggen är tveklöst för gammalmodig för att fatta finessen med det.
På Bloggens hemmabana i Tylösand heter utslagsplatserna numera guld, silver, brons och svart och det är ju inte bättre. Den enda bana med samma system som Bloggen stött på är Torrekulla vid Ikea i Kållered. Anledningen till nyordningen för några år sedan var att försöka få folk att spela från andra – läs kortare – utslagsplatser än de gamla vanliga, men var vad det egentligen för fel på röd, blå, gul och svart? Bloggen har – med ålderns rätt – då och då börjat att lira från silver, men hade inte legat sömnlös om teen ifråga i stället hade hetat blå.
Från den ”nya” teen har för övrigt en annan värld öppnat sig och det är bara att hålla med de amerikanska banarkitekter som hävdar att även singelhandicappare har absolut störst behållning av golfen genom att spela banor som inte är längre än sisådär 5600 meter. Så sant som det är sagt. De flesta av oss spelar ju ändå golf för att det skall vara roligt och hur roligt är det att nästan aldrig nå in på två slag på par 4-hålen jämfört med att putta för birdie?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *